Hlavní navigace

Odborníci na dopravní telematiku se letos sešli potřetí

3. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnešním dnem začala dvoudenní konference ve slovenské Skalici na téma Telematika pro regionální dopravu. Pořadatelem tohoto setkání je akciová společnost KPM Consult a Sdružení pro dopravní telematiku ČR.

A co je vůbec telematika?

Jde o veděcko disciplínu, jejímž úkolem je integrovat jednotlivé aplikace a systémy, které podporují celý dopravní proces. Rozvoj dopravní telematiky následně ovlivňují další obory – legislativa, dopravní inženýrství a ekonomika.

Není náhodou, že letos jsme zvolili místo konání konference na Slovensku. Naším cílem je přiblížit se našim nejbližším partnerům a vytvořit podmínky všem, kteří tuto problematiku společně řeší. Troufám si tvrdit, že konference Telematiku pro regionální dopravu se už stala tradicí i pojmem na odborném poli, řekl dnes Petr Augusta, generální ředitel KPM CONSULT, a.s. a zároveň předseda organizačního výboru konference.

Na úvodním vystoupení konference poznamenal generální ředitel ze AŽD Praha Ing.Zdeněk Chrdle závažnost vzdělání v dopravní problematice. Na konci června se na tento popud otevře 1. vědecko-technický park ve Středočeském kraji, který bude sloužit jako centrum pro vznik nových inovačních projektů, uvedl Ing.Zdeněk Chrdle.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).