Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 3 věci, které dnes vidím jinak, než když jsem začínal podnikat od xtom01 - Nemohu než souhlasit. Vezměme to statisticky. Drtivá většina...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2016 10:40

    xtom01 (neregistrovaný)

    Nemohu než souhlasit. Vezměme to statisticky. Drtivá většina populace po sebě nezanechá nic víc než své potomky. Jen naprosto mimimální hrstka výjimečných po sobě zanechá zásadní vynález či objev (žárovka, vakcína, Amerika, algoritmus, ...). Proto považuji výchovu dětí za ten nejdůležitější "projekt" v životě. Tím také mohu sám přispět k lepší budoucnosti lidstva. Veškeré problémy současného světa vycházejí jen z toho, že podstatné procento populace jsou nevychovaní šmejdi nebo ještě něco horšího. Věnujme se tedy výchově dětí dokud nás potřebují. "Důležité" projekty klidně počkají, až děti odrostou. Uteče to překvapivě rychle - bohužel.
    Pro hnidopichy: zdůrazňuji slovo výchova nikoliv rozmazlování.

  • 1. 9. 2016 0:29

    q (neregistrovaný)

    I úspěšná výchova může být cestou ke katastrofě. Generace inženýrů, vědců, úředníků, politiků atd. docela úspěšně pracují na totální devastaci planety. A armády méně vzdělaných, ovšem řádně vychovaných, se do projektu zkázy na různých stupních taky velmi ochotně zapojují. Je hezké myslet především na děti, je ale otázka, jestli budou moci vůbec existovat na planetě, kterou jim předáme.

  • 1. 9. 2016 14:52

    MM (neregistrovaný)

    No na to jejich přežití musíme myslet právě při jejich výchově. Takže děti (potažmo vnoučata) musíme kromě počtů, IT, klasické literatury a základů zbožíznalectví naučit taky střílet, bastlit, pěstovat, chovat a porážet. :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).