Hlavní navigace

Názory k článku 5 úřadů, na jejichž kontrolu se podnikatelé mohou nejčastěji „těšit“

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2014 11:34

    Karel (neregistrovaný)

    Člověk by ty kontroly chápal, ale proč se někteří kontroloři staví k kontrolovanému automaticky jako ke zloději, když měl vždy vše v pořádku nechápu. Ta poslední kontrolorka z FÚ (jen na mzdy) snad doletěla rovnou ze sabatu, hrabala se v tom několik dnů, naprosto všechny doklady chtěla v papírové podobě a přeložené (bohužel i ty o kterých jsme nevěděli, že je bude chtít), nakonec prokázala laskavost, že jsme nemuseli zbytečně tisknout 20000 stran, ale jen namátkově vybrané období. Když nic nenašla tak si něco vymyslela, až ji nakonec nadřízení klepli přes prsty a po několika měsících dala pokoj.
    Tomu se říká podpora podnikání, naštěstí takoví nejsou všichni.

  • 28. 11. 2014 7:32

    Pepin (neregistrovaný)

    Proč se kontroloři staví k "podnikatelům" jako ke zlodějům? Prostě proto, že to tak ve většině případů JE! Znám situaci nejen v okolí velmi dobře a jsem přesvědčen že je to morální úpadek. Myslím si,
    že v tomto státě nic nefunguje jak by mělo, morální marasmus se dál a dál prohlubuje a republika se propadá do další recese. Na vině je chování nás všech a nezodpovědný přístup nejen jedince, ale mnohdy kolektivů.

  • 26. 11. 2014 17:35

    bez přezdívky

    Jak se úspěšně vyhnout kontrolám? Prostě na uvedené adrese firmy - firmu nemít.
    Potože podnikatel nemá povinnost zdržovat se na adrese svého trvalého pobytu, ani na adrese sídla (dříve místa podnikání). Rovněž není bohužel v právních předpisech zakotvena povinnost přebírat poštovní zásilky a mít označenu adresu sídla, je-li shodná s adresou trvalého pobytu.
    Jak z těhto právních předpisů vyplývá lze se kontrolám lehce vyhnout prostě mít firmu i trvalý pobyt jinde než podnikatel na úřadech uvedl.
    Věřím, že těch poctivých podnikatelů, kteří jsou na adrese své firmy i na adrese trvalého pobytu je víc než těch, kteří využívají mezer v zákonech....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).