Hlavní navigace

Názor k článku 5 věcí, které jste kdy chtěli vědět o #EET a nebáli jste se zeptat od Věra - Dobírky mi stejně nejsou jasné. Dobře, vystavím dobírkovou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2016 6:57

    Věra (neregistrovaný)

    Dobírky mi stejně nejsou jasné. Dobře, vystavím dobírkovou fakturu a nahlásím ji do EET, pošlu zákazníkovi. Ten ji přebere, hotovost ale platí třeba České poště s.p., ne mně. Pošta nebude dávat svou vlastní EET účtenku o příjmu, bude na to mít nějakou výjimku? Pro ni to přece také v tu chvíli bude příjem v hotovosti, vydává zákazníkovi účtenku. Za pár dní tuto platbu přepošle mně, ale převodem. Takže v EET budou mít 2 tyhle příjmy, protože platby převodem se neevidují?
    Mně to pálit nemusí, já svou evidenční povinnost splním. Jen mi úplně není jasné, čeho tímhle chce stát docílit. EET omylem použitá i na oblast čistého e-commerce, vyznívá trochu nešikovně. Myslím, že by stačilo, kdyby hotovostí byla vážně jen hotovost a ne také jiné formy platby převodem, jako jsou platby kartou atp, které nutně musí skončit podnikateli na účtu a zdanit je tak musí. Možná mi jen něco uniká.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).