Hlavní navigace

6. prodejna v Česku. Britský řetězec Iceland se rychle rozrůstá [FOTOGALERIE]

22. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prodejna britských potravin získává v Česku na popularitě. Otevřela svou již šestou prodejnu. Kromě britských specialit nabízí i potraviny od českých farmářů.

Nová pobočka Icelandu byla otevřena v Praze Hloubětíně. Zákazníci si na prodejní ploše 470 m2 mohou vybrat z 2500 druhů artiklů, od potravin po drogerii. 

I když se Iceland zaměřuje hlavně na mražené potraviny, ve své nabídce má i běžné potraviny. Kromě typických britských specialit, jako jsou třeba cidery, cheddar, octové brambůrky, sušenky, slanina či pomazánka marmite, nabízí produkty také českých dodavatelů a farmářů. Jde např. o čerstvé pečivo, ale také základní potraviny jako olej, mouka a cukr.

Zboží je mraženo „šokově“, uchovává si tak čerstvost

Mezi mraženým zbožím jsou v nabídce ryby, ovoce a zeleninu, které byly zmrazeny „šokově“, tedy ihned po výlovu nebo sklizni, na –40°C. Kromě toho Iceland nabízí i zmrazená hotová jídla, např. domácí italskou pizzu, masové výrobky či burgery, vegetariánská jídla, dorty, zákusky a široký výběr zmrzliny.

Jako jeden z prvních supermarketů na světě odstranil z výrobků produkovaných pod vlastní značkou umělá barviva, ochucovadla a konzervanty a při jejich výrobě zakázal používat mechanicky separované maso a modifikované suroviny. 

Iceland si v Česku vede výborně. Snažíme se uspokojit rostoucí poptávku Čechů po kvalitních potravinách, proto otevíráme už šestou prodejnu u nás a během pár měsíců se chystáme na otevření další, komentoval otevření prodejny generální ředitel Iceland Czech Martin Šatný.

Fotogalerie

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).