Hlavní navigace

Názor k článku 7 podnikatelských asociací vyzývá vládu, aby stáhla zákon o #EET od Seti - "Nejsem si jisty, ale rekl bych, ze vsech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 11. 2015 21:49

    Seti (neregistrovaný)

    "Nejsem si jisty, ale rekl bych, ze vsech 10 tis. urcite nepreslo na socialni davky, vzdyt na davkach umi zit dlouhodobe jen cikorky."

    Pokud má někdo něco našetřeno, tak lze v pohodě ze soc. dávek žít dlouhodobě. A nesmíte zapomenout na to, že před soc. dávkami je ještě podpora v nezaměstnanosti a ta je podstatně vyšší.

    "To ty naklady na EET byly tak vysoke, ze to polozilo 10 tis. podnikatelu, nebo uz nemohli ojebavat, tak se na to vykaslali?"

    Řekl bych (podle toho, co se psalo), že část se na to vykašlala, protože prostě už na další buzeraci neměla nervy, část proto, že se jim to už nevypatitlo. Část skončila kvůli toho, že jim to zatrhli z výše zmíněných dvou důvodů - prostě se na EET vykašlali. Doporučuji vám najít si články o tom, jak vypadaly kontroly.

    "Dnes jsem to resil se znamym a rikal, ze jestli EET schvali, tak na to kasle a necha se zamestnat, protoze bez ojebavani se mu podnikani nevyplati.
    Nezaplati pak ve vysledku takovy clovek vic jako zamestnanec, kde nemuze ojebavat, nez kdyz podnikal a byl permanentne ve ztrate?"

    Sehnat zaměstnání není tak jednoduché, zabere to čas a v tom čase je nezaměstnaný pro stát prostě výdaj jednak neplacením daní a druhak placením podpory či soc. dávek. Jestli zaplatí víc jako zaměstnanec nelze jednoznačně určit. Pokud je někdo permanentně ve ztrátě, koleduje si o kontroly z finančáku, nikoho takového neznám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).