Hlavní navigace

Andrej Babiš detailně o #EET. Jeho slova si přišlo poslechnout 1200 podnikatelů

26. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pár týdnu před zahájením evidence tržeb se podnikatelům nabídla možnost získat podrobné informace k samotnému spuštění. Další konference k EET se chystá.

Jak bude probíhat elektronická evidence tržeb v praxi a jaká pokladní zařízení se pro podnikatele, kterých se EET dotne, nabízejí? Odpovědi na tyto otázky přinesla konference o Etržbách a veletrh pokladních řešení, kterou uspořádalo ministerstvo financí společně s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Využijte našeho průvodce elektronickou evidencí tržeb, který nabízí krok po kroku a vysvětluje jednotlivé termíny, 

Ministr financí Andrej Babiš společně s náměstkyní pro daně a cla Alenou Schillerovou a generálním ředitelem Finanční správy ČR Martinem Janečkem více jak tisícovce podnikatelů a živnostníků detailně představili harmonogram evidence tržeb a také kroky, jak se do systému přihlásit. Podobná akce se chystá na 4. listopadu v Ostravě.

V rámci veletrhu si mohli podnikatelé a živnostníci prohlédnout nabídku pokladních řešení od celkem 27 vystavovatelů.

Věřím, že každý z přítomných si tady najde řešení odpovídající nejen jeho představám, ale i jeho kapse. Elektronická evidence nikoho nezruinuje a nechápu informace, že se budou zavírat horské boudy a horské chaty, protože nezaplatí náklady na EET. To je nesmysl. Proto jsme nechtěli zavádět drahé registrační pokladny, abychom podnikatelům nabídli řešení za minimum nákladů, uvedl na konferenci ministr financí Andrej Babiš.

Čtěte také: Lesy ČR mají povolení evidovat tržby offline. Zatím jsou ale výjimkou

Server Podnikatel.cz si na téma EET povídal s náměstkyní pro daně a cla Alenou Schillerovou. V rozhovoru prozradila, kolik zatím resort proinvestoval za samotné zavádění elektronické evidence tržeb, zda a kdy se plánuje účtenková loterie a zda i ona má obavy, že začnou živnostníci zavírat své podniky. Celý rozhovor si přečtěte v Proinvestované náklady na #EET zatím činí přibližně 52 milionů, říká Schillerová.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).