Hlavní navigace

Anketa o nejlepší a nejhorší mezinárodní letiště má své výsledky

22. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jako každý rok se i letos vyhlašovala anketa o deset nejlepších a deset nejhorších mezinárodních letišť na světě s názvem The Budget Traveller's Guide to Sleeping in Airports, informuje Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Anketa mapující komfort mezinárodních letišť má své opodstatnění díky nechuti leteckých společností hledat cestujícím v případě zpoždění či zrušení letu náhradní ubytování. Hodnotí se tedy pohodlnost sedaček, čistota, míra hluku a dokonce i bezpečí cestujících.

Držitelem ocenění za nejlepší letiště na světě je již desátým rokem letiště Changi v Singapuru, které se pyšní pohodlnými sedačkami, dostupností internetových kaváren, dobrým jídlem, bazénem či živou hudbou. Pro cestující v nesnázích jsou v sedačkách dokonce zabudovány budíky. Kromě toho, že cestující tedy nezaspí se navíc může pobavit u promítaného filmu – samozřejmě zdarma. Spokojenost klientů letiště je tak vysoká, že doporučují ostatním setrvat na letišti i když máte dost prostředků na pronájem hotelu. Na dalších dvou příčkách se pak umístilo amsterodamské letiště s dětským koutkem, sprchou kasinem a athénské letiště, známé svou čistototu.

Místo, které naopak mohlo cestujícím evokovat noční můru je letiště v Port Moresby, což je hlavní město Papua – Nová Guinea. Zde se totiž odehrála přestřelka gangů, při které zemřelo 7 lidí. Zde se proto doporučuje setrvávat po co nejkratší dobu a obětovat finanční prostředky na pronájem hotelového pokoje. Další z letišť, které bude svým cestujícím spíše tvořit vrásky na čele je v Bombaji, pověstné špínou, moskyty, hlukem a někdy dokonce i požadovanými úplatky bezpečnostních kontrol. Stejný nešvar je oblíben i v Káhiře, která skončila hned na další příčce, díky výskytu krys, psů či možnosti chytit vši. Pražské letiště se ani na jednom ze žebříčků neobjevilo, informuje Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).