Hlavní navigace

Apple Pay se rozšiřuje. Dostupné je také pro klienty Raiffeisenbank a Fio banky

15. 10. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnes spustily Apple Pay další dvě banky, Raiffeisenbank a Fio banka. Přidaly se tak k řadě bankovních institucí, jejichž klienti tento způsob placení využívají.

Placení je díky Apple Pay velmi rychlé, jednoduché a bezpečné. Klienti nemusí pracovat s platební kartou – tu mají nahranou v aplikaci Wallet v iPhonu a platí tak pouhým přiložením mobilního zařízení nebo hodinek. Dalšími možnostmi využití jsou platby na internetu nebo v aplikacích.

Ve Fio bance placení mobilem umožnili části jejich klientů před necelým půl rokem a nyní přichází řada i na klienty s iPhonem. Ti tak nyní mohou nechat svou klasickou plastovou kartu doma a vyrazit do města třeba jen s mobilem v kapse. Platit s Apple Pay je jednoduché a věříme, že ho naši klienti budou hojně využívat, komentuje obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.

V Raiffeisenbank dlouhodobě usilují o to, aby jejich klienti měli své finance pohodlně k dispozici, v bezpečí a pod maximální kontrolou. Velmi nás proto těší, že si nyní mohou své platební karty od Mastercard přidat ke službě Apple Pay, říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Aktuální situací ohledně placení pomocí Apple Pay a Google Pay jsme se zabývali v článku Je už placení mobilem nebo hodinkami samozřejmostí u všech bank?

Luděk Slouka, ředitel rozvoje produktů a inovací Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko, uvádí, že již téměř třetina Čechů využívá možnost placení mobilním telefonem. K tomuto růstu podle něj velkou měrou přispěly platební služby globálních firem v čele s Apple Pay, které pomáhali do České republiky přivést. K výhodám Apple Pay patří rychlost, pohodlí i bezpečnost transakcí, kterou zajišťuje tokenizační technologie společnosti Mastercard umožňující spolehlivé propojení mobilního zařízení s platební kartou, dodává závěrem. 

Připomeňte si, jaké u nás bylo spuštění Apple Pay: Apple Pay překonává očekávání. Objemy transakcí jsou už v milionech korun

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).