Hlavní navigace

Názory k článku Až 40 tisíc výtahů v Česku ohrožuje bezpečnost lidí. Co s tím? (NÁZOR)

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2012 21:44

    Jasin (neregistrovaný)

    To že je výtah úplně nový neznamená že problémy jsou vyřešeny. Tisíce nových výtahů jsou pochybné kvality a jejich provedení patrně nikdo nezávislý nekontroluje. Typickým příkladem šlendriánu který můžete snadno zjistit je rušení příjmu na středních a dlouhých vlnách.
    Filtry nejen chrání nerušený příjem rozhlasu ale naopak také chrání elektroniku výtahu před rušivými impulsy ze sítě (které tam mohou udělat pěkný malér).
    Montážní firmy běžně dělají to že klidně ušetří předepsané odrušovací filtry. Když okradou to, kdo pak ví co ještě "ušetřili"?

  • 8. 8. 2012 0:42

    HonzaP (neregistrovaný)

    Dřív jsem bydlel v paneláku, kde byl úplně ten nejstarší typ výtahu z roku 85 snad, bez kabinových dveří, beze zvonku, pomalu i beze světla, vešli se tam stěží dva lidi, nějakej nábytek ani omylem. Ale za těch 10 let, co jsem v dotyčném paneláku bydlel, s výtahem nikdy nebyl sebemenší problém - absolutně nikdy se nestalo, že by se to někdy zaseklo. Před měsícem jsem se přestěhoval do moderního domu (postavenýho 08) s na první pohled supermoderním výtahem se složitou elektronikou, a za tu dobu, co tu jsem, už jsem ve výtahu visel dvakrát, jednou dokonce 3 hodiny. Cca jednou do týdne se stane, že ani jeden z výtahů celej den prostě nejede a řeknu vám, jít těch 20 pater pěšky je opravdu lahoda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).