Hlavní navigace

Babiš chce opět protlačit výjimky z EET. Týkat se mají třeba spolků a organizací

21. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

První pokus nevyšel, zkusí to tedy znovu. Andrej Babiš chce vrátit do hry výjimky z EET. Koho přesně by se měly týkat?

Po spuštění prvních dvou vln elektronické evidence tržeb by měla další přijít na řadu v březnu roku 2018. V současné době musí tržby evidovat provozovatelé ubytovacích a stravovacích zařízení, malo a velkoobchodníci a také provozovatelé internetových obchodů.

Čtěte také: Výjimka není sprosté slovo, některé změny #EET prostě smysl dávají

Andrej Babiš chce do hry vrátit výjimky, které se snažil protlačit už těsně před samotným spuštěním elektronické evidence tržeb loni na začátku prosince. Dospíváme k názoru, že někteří, kteří nemají pravidelnou podnikatelskou činnost, kteří jen občas, nebo nepravidelně podnikají, nebo mají malé tržby, ti nejmenší by měli možnost požádat o paušální daň. Na základě výkazu podnikání do 250 tisíc ročně by si domluvili s námi daň a na základě toho by nemuseli evidovat. To nás učí život, uvedl na konci listopadu minulého roku ministr financí Andrej Babiš. Bohuslav Sobotka pak Babišův postup označil za neprofesionální a tyto kroky dle něj vzbuzují velkou nejistotu nad připraveností celého projektu.

Psali jsme: Babiš navrhuje další výjimku z EET. Týká se drobných podnikatelů

Koho se mají Babišovy výjimky týkat: 

  • vesnických spolků a organizací (hasičů, myslivců nebo rybářů),
  • e-shopů,
  • podnikatelů s ročním obratem do 250 tisíc korun, pokud se přihlásí k paušální dani.

Podle Andreje Babiše by změny měly nastat po sněmovních volbách. Vizi však máme už nyní, chceme ji představit do konce dubna. Do té doby o ní chceme debatovat s podnikateli, uvedla pro server Aktuálně.cz Babišova náměstkyně Alena Schillerová.

Jak na výjimky z EET pohlížejí další politické strany, se dočtete v článku: Výjimky z #EET pro malé či regionální podnikatele? Zjistili jsme názory politiků

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).