Hlavní navigace

Babiš navrhuje další výjimku z EET. Týká se drobných podnikatelů

23. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.mfcr.cz, podle licence: Rights Managed
Další změny na poslední chvíli. Ministr financí navrhuje vyjmout z elektronické evidence tržeb podnikatele, kteří mají roční příjmy nižší než 250 tisíc korun.

Týden do startu elektronické evidence tržeb přichází šéf financí se změnami. Na středeční koaliční radě předložil návrh, který počítá s dalšími výjimkami, kterých by se evidence nemusela dotknout. Evidovat tržby by nemusely nejenom e-shopy, o čemž server Podnikatel.cz informoval v článku E-shopy se možná EET vyhnou. Dle Babiše je jejich platební systém příliš složitý.

Výjimku by dostaly také fyzické osoby, které budou mít daň stanovenou paušálem a výše jejich příjmů bude menší než 250 tisíc ročně.

Dospíváme k názoru, že někteří, kteří nemají pravidelnou podnikatelskou činnost, kteří jen občas, nebo nepravidelně podnikají, nebo mají malé tržby, ti nejmenší by měli možnost požádat o paušální daň. Na základě výkazu podnikání do 250 tisíc ročně by si domluvili s námi daň a na základě toho by nemuseli evidovat. To nás učí život, uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Návrhy, se kterými ministr financí na koaliční radě vystoupil, překvapily samotného předsedu vlády. Podle slov Bohuslava Sobotky je Babišův postup neprofesionální a tyto kroky dle něj vzbuzují velkou nejistotu nad připraveností celého projektu. Odstartovat má přitom už příští týden ve čtvrtek 1. prosince. 

Na svém twitterovém účtu pak Bohuslav Sobotka práci ministra financí Babiše označil za strašnou a ptá se: Opravdu mají poplatníci tohle zapotřebí?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).