Hlavní navigace

Babiš podněcuje nenávist, myslí si podnikatelé. Podali na něj trestní oznámení

12. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zástupci podnikatelů podali trestní oznámení na bývalého ministra financí Andreje Babiše. Tentokrát pro podezření z podněcování nenávisti vůči skupině osob.

Trestní oznámení bylo skupinou podnikatelů podáno zatím v Plzni, Ostravě a Praze. O tomto kroku informoval zakladatel iniciativy Radostné Česko bez EET Boleslav Buzek.

Pan Babiš očerňuje malé podnikatele záměrně, aby ospravedlnil to, že je neustále šikanuje nejrůznějšími byrokratickými nástroji. Likviduje tak konkurenci a ještě to využívá ve svůj politický prospěch, uvedl Buzek. Podle jeho slov se podnikatelé nechtějí nechat urážet a nechtějí si nechat líbit nadávky, které je označují za zloděje.

Zástupci podnikatelů a živnostníků jsou přesvědčeni, že bývalý ministr financí svými výroky záměrně vzbuzuje zášť ostatních občanů. Ti tak získávají dojem, že se všichni podnikatelé dopouštějí protiprávního chování, uzavírá Buzek.

Iniciativa Radostné Česko bez EET podalo žalobu na Babiše už letos v květnu. Cílem bylo prokázat, že ministr v řadě tvrzení o EET mystifikoval veřejnost. Server Podnikatel.cz o tom informoval v článku: Podnikatelům dochází trpělivost, podávají na Babiše žalobu kvůli #EET

Do elektronické evidence tržeb se zapojilo téměř 151 tisíc podnikatelů. První vlna odstartovala loni 1. prosince pro provozovatele ubytovacích a stravovacích zařízení, v březnu se pak dotkla podnikatelů ve velkoobchodu a maloobchodu. Třetí a čtvrtá vlna začnou platit v roce 2018.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).