Hlavní navigace

Black Friday a velké slevy jsou už tady. E-shopy spustily akci nečekaně brzy

16. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Nadcházející prodloužený víkend a také konkurenční boj má za následek to, že velká slevová akce v podobě Black Friday je už tady, alespoň u velkých e-shopů.

Slevovou akci zatím nabízí jen pár z nich, přesto lákají na slevy až 80 %, skutečné slevy však nemusejí být výjimečné.

Slevovou akci s názvem Black Friday spustily nečekaně už tento týden e-shopy Euronics.cz (patří do rodiny Kasa.cz), Kasa.cz, Alza.cz, Ageo.cz a zítra se k nim připojí CZC.c a také Mall.cz.

E-shopy slibují až 80% slevu, jenže může být vytvořena „uměle“

Největší internetový obchod Alza.cz spustil Black Friday dneškem. Zákazníci se mohou těšit na slevy 10 – 80 %. Ve slevě je přes tisíc položek, což jsou dle skladových zásob desetitisíce kusů, říká k akci mluvčí Alza.cz Patricie Šedivá

Jednotlivé zlevněné položky nejsou k dispozici ihned. Nákup je na Alza.cz rozdělen na jednotlivé časy. Zákazníci si tak musejí vyhlédnout konkrétní hodinu, od které je nabízený produkt ve slevě nabízen. Stejný systém nabídne od zítřka i e-shop CZC.cz: Postupným spouštěním slev se snažíme vycházet vstříc zákazníkům, kteří nemohou nebo nechtějí nakupovat vždy s úderem půlnoci. Zároveň tímto opatřením aktivně předcházíme možnému přehlcení a výpadku stránek, vysvětluje Milan Duda, marketingový ředitel CZC.cz.

Brand24

Slevy si raději vždy zkontrolujte, jinde produkty získáte za stejnou nebo i nižší cenu

I když většina obchodníků v USA stále plánuje výprodejové akce Black Friday pouze na jeden den v roce, v Česku se minulý rok řada prodejců rozhodla místo „černého pátku“ slavit spíše „černý týden“. Avizované slevy navíc nemusejí odpovídat skutečnosti. Server Podnikatel.cz vybral náhodně ze slevové nabídky Alza.cz chytrý 4K televizor Samsung, který Alza.cz v rámci černého pátku nabízí se slevou 33 % za 17 990 Kč, jenže za stejnou cenu ho nabízí i Datart.cz, který k nákupu navíc přidává dopravu zdarma a dárek. Nabídka Datartu přitom není v rámci Black Friday. Ten ještě obchod nevyhlásil. Black Friday se tak v Česku stává spíše marketingovou akcí. 

Black Friday navíc oficiálně připadá až na příští týden, kdy ho spustí i ostatní internetové obchody. Na Black Friday poté klasicky navazuje slevová akce Cyber Monday (pondělí 27. listopadu), ta se u e-shopů specializovaných na elektroniku zaměřuje především na slevy v oblasti hardwaru. 

Tip: Jste e-shop a nabízíte slevy v akci Black Friday? Napište nám na press@podnikatel.cz s přímým odkazem na Vaši slevovou akci

Přehled slevových akcí v Black Friday
1. Euronics.cz
2. Kasa.cz
3. Alza.cz
4. CZC.cz
5. Mall.cz
6. Ageo.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).