Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 5 mýtů o českých podnikatelích, který je podle vás nejčastější? od Štěpán - Zaměstnanci strašně rádi nadávají na podnikatele, že si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2010 12:47

    Štěpán (neregistrovaný)
    Zaměstnanci strašně rádi nadávají na podnikatele, že si všechno "dají do nákladů". Je to trochu laciný argument. Já jsem se dokonce na sebe dozvěděl, že si dávám do nákladů kancelářské potřeby, pronájem obchodu a pod. Od člověka, kterého zaměstnává stát a který přijde do práce, má tam teplo, zapne erární počítač, automaticky si uvaří kafe v erární varné konvici a sedne si k erárnímu stolu. Ani si neuvědomuje, že jeho zaměstnavatel si tyto všechny náklady taky odepisuje. On to nevidí. Možná by bylo zajímavé srovnat, kolik si "dám ročně do nákladů" já na sebe a kolik stojí "nákladově" takovýhle zaměstnanec svého zaměstnavatele. Ten určitě nešetří elektriku ani teplo či teplou vodu, protože on ji neplatí. Já ano. Zaměstnanec taky nemá starosti se sháněním práce. Já ano.
    A nakonec jednu věc. Možná i zaměstnanci pochopí jednu důležitou věc. Stát získává peníze nejen z daní z příjmů. Tedy i z DPH a podobně. A pokud já, coby OSVČ, nezaplatím daně z příjmů, peníze utratím. Tím dávám možnost zaprvé vydělat dalším a zadruhé hlavně stát stejně částky dostane formou DPH či spotřební daně. Tedy na konci řetězce so do státní kasy peníze dostanou. Trochu rouhačsky tedy řeknu, že ideální by byly vysoké daně. Subjekty by raději utrácely, peníze by se roztáčely v ekonomice a neživily by přebujelý státní aparát.
    A pokud je to ještě zaměstnancům málo, uvědomte si, že nám, OSVČ nikdo nezaplatí nemocenskou ani dovolenou. Nemáme FKSP, nezdaněné stravenky a prebendy, podnikové výhody a podobné zaměstnanecké vymoženosti.
    A pokud i toto nestačí k vysvětlení, není lehčí cesty než dát v zaměstnání výpověď a hurá na Živnostenský úřad, vyplnit žádost a začít podnikat...
  • 16. 8. 2010 0:22

    em (neregistrovaný)
    Proc by si podnikatel nemohl dat do nakladu kancelarske potreby, kdyz je to rezie? Spis je divne, kdyz lekar kupuje ob jeden rok lednicku a televizi.

    Nejvic krici lidi, kteri prijdou, uvari kafe, pokecaji o hokeji a o vikendu a pak jdou "neco delat". Uz nevidi, ze jdou domu ve tri s cistou hlavou a ze nemusi o pulnoci delat papiry.
  • 19. 8. 2010 23:46

    MD (neregistrovaný)
    Problém není jestli jsi podnikatel či nejsi ,jde o princip.
    Nákup za velkoobchod a bez DPH a pokud možno šup s tím do nákladů (elektronika,benzín,internet,telefon,auto atd.).
    Jo ,samozřejmně to nemůže každý,ale všichni se snaží seč jim síly stačí stát obrat kde to jde.
    Co se týká tzv. prebend ,hodně podnikatelů je zároveň zaměstnancem ve své firmě to jsou pak ty stravenky atd .Zajímavé je ,že většinou s menším platem než jeho zaměstnanci.
    Mnoho OSVČ platí za sebe úplné minimum na zdravotní a sociální.
    Zde bych podotkl, že zaměstnavatel toto neplatí za svého zaměstnance ,nýbrž odvádí odvádí tyto položky z jeho platu aniž by to mohl zaměstnanec nějak ovlivnit (zde pláčou ti s platem nad 30000).
    Logika napovídá ,že všichni nemůžou být zaměstnavateli a i on své zaměsnance potřebuje jinak by je nezaměstnával.
    Chytrý zaměstnavatel se podělí o výhody se zaměstnancem a ten je pak spokojen a maká.
    Zaměstnavateli , je-li uspěšný pak zůstavá větší část zisku vytvořeným touto symbiózou.
    Jednoduše se tito symbionti nesmí změnit v parazity a to oboustraně.
    Pokud se bude chtít člověk hádat ,vždy najde nějakou nespravedlnost, navíc celý systém je proměný .
    Z toho plyne ,že věta tak běž sám podnikat je dost laciná.
  • 20. 8. 2010 9:23

    anonymní
    "zmenstnanec nema straosti se shanenim prace"

    ano zamestnanec ma starosti s udelanim prace, aby zamestnavatel nemel strosti s udelanim prace, ale mel starosti se shanenim prace.

    tohle jsou argumenty materske skolky vazeni nebudte jak maly fakni.
  • 20. 8. 2010 9:30

    anonymní
    stejne pokud jednou najdete hodnotneho obchodaka, co bude tu praci shanet za vas, tak si sice nebudete moct hodit kopyta na stul dokud takovych firem nebudete mit nekolik, protoze driv nebo pozdeji budete muset nekterou proverit a reorganizovat, kdyz prestane fungovat v prijatelnych mezich efektivity, ale lekce majitelem nekolika prosperujicich firem od nuly az po miliardove majetky ve 24 hodinovem kurzu nenabizim.
  • 31. 10. 2011 20:48

    anonymní
    Poslední věta je laciný argument a já vám oplatím stejným: no a podle vás když se tedy zaměstnanci mají tak dobře co zase, na oplátku, vám brání v podnikání "dát výpověď" a hurá nechat se zaměstnat u podnikatele....
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).