Hlavní navigace

České aerolinie zdvojnásobily provozní zisk

13. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

České aerolinie včera zveřejnily informace, podle kterých za první tři čtvrtletí zdvojnásobily svůj provozní zisk, který dosáhl téměř miliardy korun. Výrazný obrat v situaci, kdy ještě v roce 2006 byla společnost ve ztrátě, způsobila nasazená Strategie OK 2006 – 2008, jež výrazně ozdravila finanční situaci firmy.

Nový manažerský tým dokázal v uplynulých třech letech úspěšně restrukturalizovat České aerolinie. Díky tomu máme dnes na aktuální poměry v odvětví letecké přepravy velmi zdravé vnitřní hospodaření a silnou pozici na trhu. Je to o to důležitější, že těžké časy v příštích měsících bezpochyby ještě nastanou a my jsme na ně připraveni, uvedl prezident Českých aerolinií Radomír Lašák. O dobrém stavu ve společnosti vypovídá, že se provozní výsledky zlepšily i přes vysoké ceny ropy a globální finanční krizi. Provozní zisk se za poslední tři čtvrtletí vyšplhal na cifru 978 milionů korun a celkový hospodářský výsledek za stejnou dobu je na úrovni 406 milionů korun zisku.

Nejvíce se na pozitivních výsledcích odrazila pravidelná osobní přeprava. Přispěla provozními výnosy ve výši 12,41 miliardy korun. Výrazný růst o 15 % zaznamenala také charterová přeprava s 2,89 miliardami korun. Pokud se výsledky překlopí na počet přepravených osob, za první tři čtvrtiny roku jich služeb Českých aerolinií využilo 4,4 milionu. Oproti srovnatelnému období minulého roku to znamená téměř 5% nárůst cestujících. Predikovat počty přepravených osob do příštího roku se však zástupci společnosti neodvažují. Uvedli, že odhady jsou optimistické, díky očekávané stagnaci ale ne v takové míře, jako v letošním roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).