Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku České dráhy zdražují, podnikatelé chtějí spravedlivý trh od Obyvatel - Drahy by meli prestat nabizet "slevy" pomoci nejakych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2008 0:58

    Obyvatel (neregistrovaný)
    Drahy by meli prestat nabizet "slevy" pomoci nejakych karet. Ta "zvyhodnena" cena by totiz mela byt normalni cena a karty by se meli zrusit. To je cely problem. Neumim si to vysvetlit jinak, nez ze jde o jakysi pokus dvojich cen, kde se predpokladalo ze cizinec bude platit ono zdrazene jizdne.
  • 21. 10. 2008 17:15

    anonym (neregistrovaný)
    Také je otázka, jaká je cena administrativy se slevami spojená. Normální jedinec cestující vlakem jednou za čas nemá šanci se v nich vyznat. Asi není náhoda, že soukromí dopravci mají systém slev výrazně jednodušší.

    Stejně tak by měli dráhy prokázat, že se jim vyplatí provozovat první a druhou třídu. Mám neblahé tušení, že první třída slouží především k přepravě železničářů a jejich famílií a její ekonomická návratnost je nulová.
  • 31. 10. 2008 9:07

    Filip (neregistrovaný)
    Spíš je více než zarážející drzost, arogance a neomalenost ČD. Není mi jasné, jak je možné, že ještě nikomu nědošla trpělivost, nevzal zbraň a nezačal to tam na těch teplých místech brát pěkně od shora. Půl roku se nestalo, aby má manželka přijela do práce, nebo potom domů včas, nejde o několikaminutová zpoždění, ale o desítky minut i hodinu a to DENNĚ!!! Kde berou ČD tu drzost chtít plné jízdné, když jsou potom lidé na tom škodní (nedodržení pracovní doby, pozdní příchody do práce), nebo dokonce ještě mluví o zdražování?!?!!! na co?! na vyšší platy? Až opravdu někdo začne střílet (nemáme totiž jinou možnost, jak dát najevo svou nespokojenost, jen se nám vysmívají do očí), budu mu fandit, protože v tomto státě asi opravdu běžný občan jinou možnost nemá...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).