Hlavní navigace

České firmy jsou výhledově optimistické. Vytvoří další nová pracovní místa

16. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
České ekonomice se daří, a to se projeví v dalších měsících také v investicích českých firem. Většina z nich vytvoří nová pracovní místa.

Nové investice plánuje celkem 85 procent českých firem. V příštích šesti měsících plánují vytvářet pracovní místa čtyři české firmy z pěti.

Nová pracovní místa a nové technologie, to je plán českých firem

V porovnání o státními zeměmi jde o nejvyšší číslo. Kromě nových pracovních míst chtějí české firmy investovat také do nových technologií. Vyplývá to z průzkumu personálně-poradenské společnosti Antal International mezi téměř 700 firmami ve čtyřech zemích střední Evropy.

Celých 60 procent českých společností plánuje také dát více peněz do rozvoje svých zaměstnanců, komentovala výsledky průzkumu ředitelka Antal International pro Česko a Slovensko Anna Šefčíková.


Autor: Antal International

Ta upozornila, že české firmy si stěžují na nízkou podporu ze strany státní a veřejné správy. V rámci Česka jsou s kvalitou prostředí pro podnikání zdaleka nejspokojenější firmy z Prahy, o něco méně v Brně a nejméně v Ostravě.

České firmy jsou také nejméně spokojené s počtem dostupných nových zaměstnanců na trhu. Nejhůře se podle firem shánějí méně kvalifikovaní zaměstnanci.

Kvalita života je podle firem nejhorší v Ostravě

Co se týká celkové kvality života v zemi působení, české firmy ji hodnotí jako vysokou (vyšší než v Polsku a Maďarsku), celkové průměrné číslo ale snižuje výsledek z Ostravy, kde je podle vyjádření tamních firem kvalita života výrazně nižší než v Praze a Brně. V rámci této odpovědi se hodnotily například místní zdravotní služby, kulturní vyžití, bezpečnost, kvalita životního prostředí, nákupní možnosti a podobně.

Ostrava ostatně pokulhávala za Prahou a Brnem i v jiných zkoumaných faktorech, jako je například dopravní infrastruktura nebo kvalita vzdělávání z pohledu zaměstnavatelů, doplnila Šefčíková.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).