Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Česko čelí nedostatku pracovníků v IT od Obyvatel - Schopnych lidi v tomto oboru je zde dostatek,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2008 1:08

    Obyvatel (neregistrovaný)
    Schopnych lidi v tomto oboru je zde dostatek, ale ma to dva problemy:
    1. jsou zcela neadektavne odmenovani. Staci se presunout par set km na zapad a za stejnou praci maji mnohonasobne vetsi odmenu

    2. uroven rizeni a vedeni softwarovych projektu v ceskych firmach je az na vyjimky naprosto tragicka. Tohle casem odradi predevsim ty schopne, ktere se zacnou zajimat o bod 1. V nekterych oborech neni treba chodit denne "do Kolbenky" presne od-do, praci by mohl clovek delat i doma. Jenze o tom soucasny taky-manager nechce ani slyset.

    A pak je tu dalsi paradox, zvucne firmy pronajimajici otroky, vznesene se tomu rika bodyshopping. Tohle je velmi oblibene, firma XY "zamestnava" na ZL programatora P a toho nastrci do nejake firmy ABC. Tam P pracuje v rezimu otrok-zamestnancec, denne od-do. Za to mu XY na fakturu milostive plati X, ovsem svemu zakazniku ABC smele uctuje 4 krat X i vice. A zakaznik ABC to plati ... vzdyt je to tak vyyyyyhodne. No to se pak nedivim ze nejsou lidi, kdyz za jednoho cloveka zaplatite nekolik set kKc mesicne a on z toho ma ... jak to rict :-)

    Mozna by zde mohl nekdo vysvetlit vyhodnost toho reseni oproti primemu kontraktu ci zamestnaneckemu pomeru mezi P a ABC ? Rad se necham poucit, hlavne kdyz dojde na jakesi pofiderni zaruky :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).