Hlavní navigace
Už zbývá jen pro podání daňového přiznání. Vyřešte je s našimi chytrými formuláři a tipy na slevy.

Česko hodlá za pomazánkové máslo bojovat

Evropská komise (EK) sice neuznala pomazánkové máslo jako zaručenou tradiční specialitu, avšak Česká republika se nehodlá vzdát. Ministerstvo zemědělství ujistilo, že Česko využije všechny dostupné možnosti, jak negativní stanovisko EK změnit. Podle ministerstva je rozhodnutí komise diskriminační.

Chceme zachovat označení, na které jsou spotřebitelé zvyklí už desítky let. Pro zákazníka je to pojem, pro výrobce zavedená marketingová značka. Česká republika podporuje výrobu tradičních výrobků, a proto i nadále považuje za oprávněné užívat pro tradiční výrobek tradiční název, uvedl ministr Ivan Fuksa.

Komise označení pomazánkové máslo neuznala kvůli tomu, že jej považuje za klamavé. Podle evropských norem totiž mohou titul „máslo“ využívat jen výrobky s podílem mléčného tuku větším než 39 procent. Pomazánkové máslo ho však má 31 procent.

Našli jste v článku chybu?
2. 5. 2011 17:50
Názor (neregistrovaný)
Pomazánkové máslo vyrobené z čistě přírodních zdrojů jako je ropa, odpadní rostlinné oleje a zbytky po odstředění mléka? No to je mňamka, o kterou náš národ přece nemůže přijít. Chleba namazaný ,,indulónou" krásně klouže do krku :-D :-D :-D
4. 5. 2011 14:53
Dejte tam 39% másla, nebo to přejmenujte na Pomazánkový krém a je to. Určitě máme spoustu větších problémů k řešení...