Hlavní navigace

Chystá se další metodická úprava #EET, tentokrát pro venkovské spolky

25. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Finanční správa chystá další metodickou úpravu EET. Tentokrát se dotkne spolků, pro které se zvýší limit, od kterého musí tržby evidovat.

Na nedávné konferenci „Venkovské spolky a EET“ to potvrdili zástupci finanční správy a ministerstva financí.

Chystá se další úprava metodiky k EET

Cílem konference bylo dle ministerstva podrobně vysvětlit zákonné požadavky a metodiku EET pro spolky ve specifických případech a na konkrétních příkladech ukázat, že se spolků ve většině případů EET netýká. Jestliže například spolek provozuje hospodu, existuje v zákoně výjimka pro drobnou činnost a takový spolek eviduje jen v případech, kdy je tato podnikatelská činnost významná a má potenciál konkurovat podnikatelským subjektům.

Venkovské spolky musí v současnosti z drobné vedlejší činnosti evidovat tržby tehdy, pokud mají za rok tržby vyšší než 175 tisíc korun. Právě tento limit ale má v nové metodické úpravě vzrůst. Jak upřesnilo ministerstvo financí, upravené podmínky EET pro spolky budou zveřejněny do konce dubna. Skutečným spolkům, které nevznikly z důvodu obcházení zákona o evidenci tržeb, vyjdeme maximálně vstříc. Mají totiž úplně jiný charakter podnikání, jehož cílem není zisk. Na dnešní konferenci chceme rozvinout diskuzi o možných řešeních a do konce příštího týdne přijdeme s konkrétním řešením, řekl ministr financí Andrej Babiš.

Čtěte také: E-shopy zbystřete, finanční správa vydala další metodiku k dobírce u #EET 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).