Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co nám Facebook za těch svých 10 let vzal a jak se zase změní? (KOMENTÁŘ) od Luke - A máme tady další z desetitisíců článků na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2014 21:41

    Luke (neregistrovaný)

    A máme tady další z desetitisíců článků na téma: FcB je zlý zlý zlý!
    Ano - v mnohém souhlasím, jednoduše proto, že to jsou neoddiskutovatelná fakta. Ale stejně tak se psaly podobné články proti jiným sociálním sítím... proti chytrým telefonům... proti- proti- a proti-.
    Byť autorka v závěru článku neguje vše, co popsala a distancuje se od přímého hodnocení, x odstavců před tím svědčí o opaku.
    FcB je komunikační kanál (u některých s důrazem na slovo kanál), ale je jen na nás (na naší výchově a schopnosti odstupu a soudnosti) co s kým sdílme a do jaké míry. Jsou uživatelé zcela latentní, jsou uživatelé aktivní. No a co? :D
    A argument s bezpečnostním opatřením? Vy sama (a jedině vy) jste svrchovaným tvůrcem toho co, s kým sdílíte, nesdílíte, píšete, publikujete... Ne ten ošklivý svět kolem nás (jak Váš článek vyznívá), ale vy sama jste autonomní bytostí, která má vše v rukou :-)
    /Navíc při představě počtu uživatelů FcB a počtu nasdílených a publikovaných statusů, fotek, článků, komentářů, poznámek a blablabla, je poměrně odvážný argument "bojím se o svou bezpečnost"... když s ním přijdu do kontaktu musím nutně položit otázku -> "A koho asi tak zajímáš?"/.
    Každý z nás je pánem svého času. Je jeho vlastním rozhodnutím, kolik času stráví na FcB a kolik v reálném životě... ale dlužno dodat, že některé kontakty - právě v úzkém specifiku zájmů, nebo "jen" kontakty ze ZŠ jsem třeba schopen udržovat už pouze pomocí FcB. A děkuji za tu možnost, občas jen tak napsat, podívat se, jak ta střapatá slípka, co jsme spolu v druhé třídě seděli v lavici dnes vypadá, zaplkat o životě a absolutnu a pak se vesele další půlrok virtuálně míjet ;-)

  • 14. 3. 2014 7:38

    Autorka (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    děkuji za příspěvek, ovšem dovolím si s jistými částmi nesouhlasit.

    Jistě nelze FB pouze negativně kritizovat. Má své pro a proti a tento článek (KOMENTÁŘ) byl zaměřen na negativní kritiku, právě z důvodů, které uvádím v tomto článku (a za tím si stále stojím).
    Dále jste nejspíše nepochopil myšlenku týkající se bezpečnosti, proto jí osvětlím: Píši, že samozřejmě lze a je na každém z nás, jak uchránit svá data, ale že je mnohdy až vyčerpávající se neustále zaobírat tím, zda jich někdo nezneužije (stát se to může).

    V závěru píši, že je na každém z nás jakou váhu FB budeme přikládat (reaguji na Váš výrok "Každý z nás je pánem svého času"). Tím nikoho nesoudím a ani netvrdím, že lidé, kteří FB používají, jsou špatní, či že FB je špatný. Článek má spíš vtipně popsat situaci, která tuto sociální síť ovládá. A hodně záleží na čtenářích, jak umí přijmout kritiku a nadsázku tohoto článku.

    S pozdravem a přáním hezkého dne
    Jirouchová

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).