Hlavní navigace

Čokolády Figaro obsahovaly bakterie salmonely, výrobce je preventivně stáhl z trhu

Společnost Kraft Foods musela preventivně stáhnout z českého trhu tři čokolády Figaro. Je to kvůli internímu šetření, které prokázalo v těchto výrobcích výskyt bakterií salmonely. Jak uvedla mluvčí Kraft Foods, do této chvíle nemá společnost žádné informace o tom, že by došlo po konzumaci některého z produktů vyrobených v bratislavské továrně k nákaze salmonelou.

" Zdroj nákazy byl identifikován a v současné době probíhá ve spolupráci s našimi dodavateli intenzivní šetření s cílem zjistit, jak k této situaci došlo," uvedla mluvčí Jaroslava Hájková. Ta zároveň doplnila, že drtivou většinu vyrobených závadných výrobků se podařilo stáhnout ještě z výrobních a distribučních skladů. Zbytek výrobků v současné době stahujeme z prodejen. Ke spotřebitelům se tak dostalo pravděpodobně jen velmi omezené množství závadných výrobků, uzavřela Hájková.

Našli jste v článku chybu?