Hlavní navigace

Tisk: ČSSD s vyslovením nedůvěry opět neuspěla. Čeká Topolánka boj o křeslo?

23. 10. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Premiér Mirek Topolánek ve Sněmovně opět slavil vítězství. Podařilo se mu protlačit vládní návrh rozpočtu i ustál hlasování o nedůvěře. Píšou o tom Hospodářské noviny, Mladá fronta Dnes, Právo a Lidové noviny. Jak tisk připomněl, opozici se nepodařilo získat 101 hlasů na svržení vlády, navíc koalice protlačila dolní komorou parlamentu i návrh rozpočtu na rok 2009.

Těsně po hlasováni neskrýval Topolánek spokojenost. V minulém funkčním období jsme jněli tři vlády a tři premiéry. Tato vláda přestála čtvrté hlasování o nedůvěře a bude pokračovat. Já jsem rád, že dostáváme čas na práci a na dokončení našich programových cílů, řekl Lidovým novinám premiér. Tohle je strašlivá morální rána pro vládu, protože dnes se zjistilo, že vláda nemá 101 aktivních hlasů, řekl Právu šéf opoziční ČSSD Jiří Paroubek. Ten Toplánka zároveň vybídl, ať sám požádá o důvěru, protože nyní za ním v parlamentu stojí jen 97 poslanců.

Topolánek to však odmítá. V nejbližších týdnech nás čeká poměrně zásadní diskuse o tom, co chceme do konce funkčního období stihnout, kde jsme udělali chybu, řekl Mladé frontě Dnes po hlasování. Vládní koalice bude také po senátních volbách diskutovat o možných změnách na pozici ministrů.

PR, LN: Prodej letiště blokují dohady kolem pozemků

skoleni_15_4

Proces privatizace pražského letiště v Ruzyni komplikují problémy s výkupem pozemků. Státu se totiž stále ještě nepodařilo vykoupit zpět pozemky, které v areálu a okolí letiště vlastní skupina Penta. Bez nich nelze vybudovat paralelní příletovou a odletovou dráhu, potřebnou pro další rozvoj Ruzyně. Píše to dnešní Právo a Lidové noviny.

Podle deníku Právo, nepatří navíc letišti ani dalších 2,2 hektaru v jeho oploceném prostoru. Tyto pozemky vlastní bratři Jaroslav a Václav Čermákovi. Ti se už od roku 2002 soudně domáhají jejich vyklizení. To se ale nestane, potvrzují dnešní Lidové noviny. Podle deníku tak reagovali představitelé letiště na zprávu, která se o den dříve objevila v deníku MF Dnes, který na vyklizení pozemku upozornil. Letiště tvrdí, že se s majiteli dotčených 0,8 hektaru dohodli, že pozemek za peněžní náhradu převedou do vlastnictví podniku. O výši náhrady se nyní jedná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).