Hlavní navigace

Další kontrola #EET u trhovců, tentokrát v Brně. Prodejci ale zákon dodržují

18. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Také při další velké razii úřadů mezi trhovci se ukázalo, že většina z nich své povinnosti u EET poctivě plní. Zákon porušili jen tři kontrolovaní.

Celkem úředníci na brněnské tržnici přitom zkontrolovali 30 podnikatelů. Naprostá většina z nich účtenky vydává a tržby eviduje.

Drtivá většina trhovců tržby eviduje

Těsně před Velikonocemi uskutečnili kontroloři Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj spolu s kolegy z Celního úřadu pro Jihomoravský kraj kontrolní akci na brněnské tržnici v Olomoucké ulici. Celkem proběhlo třicet kontrol a kontrolních nákupů, přičemž pochybení bylo zjištěno u tří prodejců (tedy 10 %), u kterých byla věc předána do správního řízení. Podnikatelům hrozí pokuta až 500 tisíc korun.

Výsledky kontrol ukazují, že se většina brněnských trhovců na elektronickou evidenci tržeb připravila. Razie tak dopadla podobně jako nedávná akce pražských kontrolorů v SAPĚ. V ní bylo provedeno 281 kontrol a prohřešky byly zjištěny u 24 prodejců (8,6 %). V podobných kontrolních akcích ale budou kontroloři pokračovat i nadále, a to bez dalšího upřesnění míst či období.

Čtěte také: VIDEO: Berňák provedl kontrolu #EET v SAPĚ, zabavoval i hotovost

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).