Hlavní navigace

exPRESS: Daňové přiznání? V pondělí poslední den!!!

29. 3. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Opozdilci, kteří ještě stále neodevzdali své daňové přiznání, mají v pondělí poslední termín. A že většina drobných podnikatelů řeší daně na poslední chvíli, potvrdil tento týden, kdy byl na serveru Podnikatel.cz obrovský zájem o daňové články, formuláře a kontaktní údaje finančních úřadů.

Úřady kvůli daňovým přiznáním rozšířily provoz »

Finanční úřady vyšly potřebám lidí a podatelny rozšířily provozní dobu až do večerních hodin. Po 31. březnu bude všemu konec. V pondělí je poslední termín pro odevzdání daňového přiznání. Pokud řešíte daně během tohoto víkendu, zkuste náš rozcestník, který vám pomůže najít si rychle vše potřebné.

exPRESS - Koleje 01
Firmy

Pojišťovna České spořitelny má nového majitele – skupinu VIG 

Erste v jednom balíku prodává středo- a východoevropské dceřiné pojišťovny v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Chorvatsku a v Rumunsku. Cena transakce přišla skupinu Vienna Insurance Group na 1,4 miliardy eur (asi 37 miliard korun).

Německo: Lidl špehuje své zaměstnance i na záchodě

Skandální praktiky sledování vlastních zaměstnanců odhalil německý magazín Stern. Lidl, který působí i na českém trhu, obvinění ze systematického sledování zaměstnanců odmítá. Připouští ale, že jednotlivé prodejny příkazy k tajnému sledování dostaly například v souvislosti s velkým podílem ukradeného zboží.

Biofarem v Česku přibývá

Loni jich bylo 1318, což znamená meziroční nárůst o 253 farem. Češi loni za biopotraviny utratili skoro 1,3 miliardy korun. Biopotraviny vloni pokrývaly asi přes půl procenta celkové spotřeby potravin a nápojů.

exPRESS - Koleje 02
Legislativa a státní správa

Zrušení daňového zvýhodnění stravenek odloženo

A to do doby, dokud nevznikne vyšetřovací komise, která se má zabývat tím, jestli stravenky vypadly z reformy veřejných financí díky lobbingu. Zrušení daňového zvýhodnění stravenek mělo být totiž původně již součástí daňové reformy od 1. ledna letošního roku. Více o tom v našem článku.

Firma žaluje ministerstvo životního prostředí

Společnosti Wind Technology zažalovala společnost ministerstvo proto, že nemůže stavět větrné elektrárny, na které má jinak všechna potřebná potvrzení a povolení a přichází tím o zisk. Ministerstvo by tak podle firmy mělo uhradit přes 920 milionů korun.

exPRESS - Koleje 03
Provoz firmy

Schengen: Cestující na pražském letišti čekají změny

O půlnoci z 29. na 30. března pražské letiště upravuje režim odbavení v rámci Schengenského prostoru. Pro schengenské a vnitrostátní lety se odbavení zjednoduší na kontrolu palubní vstupenky, průkazu totožnosti a rozměrů palubního zavazadla (zhruba na úrovni současných kontrol před nástupem přímo do letadla).

skoleni_15_4

Úrokové sazby beze změny

Bankovní rada České národní banky (ČNB) rozhodla tento týden ponechat úrokové sazby na stávající úrovni – tedy 3,75 %. Podle Jana Bureše, hlavního ekonoma Poštovní spořitelny, si ČNB může dovolit držet úrokové sazby (jedny z nejnižších v Evropě) tak nízko díky silné koruně.

Důvěra podnikatelů v ekonomiku v březnu mírně klesla

Ukazatel podnikatelské důvěry v porovnání s únorem klesl o 0,6 bodu. Vyplývá to z konjunkturálního průzkumu Českého statistického úřadu. Ve srovnání s loňským březnem je celková důvěra v českou ekonomiku mezi podnikateli nižší o 3,3 bodu.

Jak trávíte víkend?

  • U televize.
    6 %
  • U internetu.
    36 %
  • Doma, ale u netu ani u TV nesedím.
    5 %
  • Sportovně, aktivně.
    7 %
  • V nákupním centru.
    1 %
  • Venku, v přírodě.
    20 %
  • V práci.
    7 %
  • Jinak než z uvedených možností.
    18 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).