Hlavní navigace

Datum přijetí eura neznámé

2. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká republika přijme podle premiéra Mirka Topolánka euro až ve chvíli, kdy to bude vhodné pro ekonomiku a občany, píší dnešní Hospodářské noviny. Topolánek to řekl včera na Evropském finančním a bankovním fóru. Datum zavedení eura Topolánek neuvedl.

Přijetí eura bude až výsledkem provedených reforem a správné péče o ekonomiku. Opatření, která nám umožní přijmout euro, jsou přesně ta, která beztak potřebujeme prosadit a provést, abychom měli zdravé veřejné finance, citují Hodpodářské noviny premiéra.

Business server Podnikatel.cz se již zabýval otázkou, jestli by se českým podnikatelům vyplatilo rychlé zavedení eura. Čtěte více v článku Koruny, děkujeme, odejděte! Podnikatelé chtějí platit eurem.

Server Podnikatel.cz také v anketě zjišťoval, jestli podnikatelům pomůže zavedení eura v Česku. Téměř 20 % respondentů se domnívá, že alespoň v některých ohledech ano. O něco méně respondentů si myslí, že podnikatelům sice ano, ale běžní lidé budou tratit. 1 % si naopak myslí, že ne – vše se pak podnikatelům jenom prodraží.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).