Hlavní navigace

V Café Therapy láká denní menu víc než spartánská snídaně

29. 3. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 244086
Neziskové Café Therapy, které zastřešuje kavárnu i restauraci v jednom, leží v centru města a má pro podnikatele mnohé plusy. Jeho snídaňové menu však příliš nepřesvědčilo.
Kavárna a restaurace: Café Therapy
Lokace: Školská 30, Praha 1
Typ: Česká i evropská kuchyně

Café Therapy je kavárna a restaurace v jednom. Ideální poloha doslova pár minut od pražského Václavského náměstí a za rohem z Vodičkovy ulice, velikost, možnost připojení k internetu a jak velká nekuřácká, tak velká kuřácká část ho předurčují k tomu, aby bylo poměrně vhodným tipem nejen na pracovní schůzku.

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může kavárna nabídnout?

Parkování: vzhledem k lokalitě komplikované
WiFi: ano
Kouření: ano i ne
Příjem platebních karet: ano
Vhodné pro obchodní schůzku: ano – dobrá lokalita, připojení k internetu, klid, k dispozici dětský koutek

Nekuřák by sice mohl namítnout, že interiér kuřácké části je o hodně vypiplanější, hezčí a útulnější a nekuřácká část trochu odstrčená, ale v Therapy to má svoji logiku. První kuřácká místnost s barem a prodejem keramiky má vstup z ulice, kouří se ještě kus za barem. A následuje nekuřácká část, která celkem zabírá minimálně dobrou třetinu, ne-li polovinu, celé kavárny, je oddělená dveřmi a zcela vzadu na ni navazuje dětský koutek. Ten je ale zároveň zastrčený za rohem, takže případný křik dětí nemusí nikoho rušit.

Café Therapy 2

Nekuřácká část Café Therapy.

Nekuřácká část je poměrně strohá, oranžově vymalovaná místnost s kavárenskými stolky a židlemi a modrými polstrovanými lavicemi. Na stěně je k vidění výstava obrazů. Kuřácká část ve dřevě a až jakémsi prvorepublikovém stylu víc ladí ke starosvětskému image kavárny, která funguje jako neziskovka.

Toast pod mikroskopem

Za další velkou výhodu Café Therapy je možné označit otevírací dobu. Ve všední dny má totiž otevřeno už od 8 hodin a dá se tu tedy posnídat; zavírá pak půl hodiny před půlnocí. Vzhledem k poloze a dostupnosti celé řady linek MHD však není třeba po zavírací době zvlášť spěchat. V sobotu a neděli kavárna otevírá až v pravé poledne, v sobotu zavírá opět ve 23.30 hodin, v neděli už ve 22.

Gurmán využil brzké otevírací doby a zašel si do Café Therapy na snídani. Snídaňové menu je ale trochu zklamání pro toho, kdo si obyčejnou snídani může dát doma a v kavárně by si rád dopřál něco labužnického. Užije si naopak ten, kdo nenechá dopustit na snídaně spíše spartánské. Snídaňový lístek totiž nabízí hlavně sandwiche, a to zapečené nebo nezapečené, případně zdravé müsli. Otestovala jsem tedy zapečený sýrový sandwich s rajčetem a paprikou a k tomu zvolila zelený čaj (30 korun za hrnek horké vody a čaj v sáčku). Rajče, vzhledem k roční době spíše bez chuti, jsem v toastu našla bez problémů, miniaturní plátek papriky aby člověk pohledal pod mikroskopem. Na talíři obloženém ubrousky (k jednomu se toast rychle přilepil) sandwich za cenu 42 korun zrovna nelákal k nakousnutí – prostě to byl kousek připravený cestou nejmenšího odporu.

Café Therapy 1

Dopřála jsem si ještě café crème (za 39 korun; kávu kavárna inzeruje jako fair trade), které vyvolává vzpomínky na Paříž. Jako ve Francii však bohužel nechutnalo.

Preferujete kuřácké nebo nekuřácké kavárny?

Kdyby Gurmán dorazil později, mohl vybírat z jídelního lístku nabízejícího masa, ryby, těstoviny i vegetariánská jídla, saláty, dezerty… Případně ochutnat z denního menu, věnovaného zrovna italské kuchyni, na němž se skvěla Bruschetta al pomodoro, Lassagne con pollo e spinaci a další jídla. Jídelní lístek nezapomíná na děti – nabízí krupicovou kaši a dětský řízek z masa dle výběru s bramborem.

skoleni_15_4

Hlavně klídek…

V Café Therapy je v ranních až dopoledních hodinách docela klid. Pokud je plno, může to tu ale vzhledem k velkému množství míst docela hučet. Klidná dopolední hudba a číšník, který přišel vždy právě ve chvíli, kdy jsem ho potřebovala, si se jménem podniku v ničem nezadají. Méně terapeuticky ovšem zapůsobil na dámské toaletě chybějící toaletní papír.

Útratu ve výši 111 korun Gurmán bez mrknutí oka personálu zaplatil platební kartou. Přes řadu výhod, které Café Therapy bezesporu má (pěkný interiér, luxusní umístění, internet, velká nekuřácká část, dětský koutek, za které nezbývá než chválit) mu však Gurmán za snídaňové menu musí strhnout dvě hvězdičky z pěti a ohodnotit ho – ač nerad – průměrnou trojkou.

Gurmán - hodnocení 3

Tři hvězdičky

Tři hvězdičky vyjadřují, že v restauraci/ka­várně hodnotitelé zaznamenali více pochybení, respektive nedostatků, a to většinou minimálně v jedné sledované oblasti (objednávka, obsluha, interiér, služby). Tři hvězdičky zároveň znamenají dobrý standard, a to s ohledem na kategorii restaurace/ka­várny.Další pravidla hodnocení
V březnu Gurmán zjišťoval, jak vypadají a co nabízejí kavárny, které se pyšní dětským koutkem. A může konstatovat, že všude je něco. Těžko říct, jestli je to náhoda nebo se personál v Kafé Kakao, v Kavárně Cirkus a Café Therapy tak soustředí na děti, že mu sem tam něco unikne. Nicméně dobře tak, že dětské koutky v kavárnách pomalu rostou. A tyto kavárny mají co nabídnout i podnikatelům či podnikatelkám.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).