Hlavní navigace

Názor k článku DPH za online reklamu dostanete zpět. Jak ji ale doložit při kontrole berňáku? od Přezdívka - 1. Proč to FÚ řeší? DPH přeci odvedl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 7. 2015 23:02

    Přezdívka (neregistrovaný)

    1. Proč to FÚ řeší? DPH přeci odvedl případně ten subjekt, kde jsem měl reklamu, stát ty peníze má... A abych si dával na "soukromé aktivity" placenou reklamu? Ty jo, co bych musel nabízet???

    2. Poskytujeme reklamy. No a tak se mi jednou ozval nějaký FÚ a dostali jsme "výzvu k součinnosti", kdy chtěli vědět, co konkrétně se skrývá pod fakturovanou položkou.
    Tak jsem jim poslal, že se jedná o tento reklamní banner banner a tuto naší pozici, více informací, že naleznou v naší nabídce a vytiskl jsem jim nějaké PDFko, kde popisujeme pozice (včetně nějakých screenů atd.), napsal jsem jim, že klient zde měl od do banner, který měl tolik a tolik impresí. Protože šlo o animovaný banner, obsah jim nevytisknu, ale rád jim ho předám elektronicky.
    Nikdo se už neozval, klient doteď inzeruje a nic neříkal, takže předpokládám, že tohle by mělo FÚ stačit a když už poskytovatel ty peníze za reklamu bere, tak by měl FÚ umět vysvětlit za co je bere a moc nechápu, proč hledat "očitého svědka".

    Někdo můžete navrhnout, že bych se mohl "spolčit", ale v čem? On neplatil DPH, já ho ale odvedl... A navíc - nebylo by to "křivé svědectví"? Nevím, není to sice u soudu, ale i tak mám za to, že kdybych státní správě lhal, tak mě za to mohou "sejmout"...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).