Hlavní navigace

Názor k článku #EET projekty Malá pokladna a Teeta v ohrožení? Je tu nový pokyn k e-účtenkám od František - Tyto projekty jsou sice velice zdařilé a svým...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2016 2:19

    František (neregistrovaný)

    Tyto projekty jsou sice velice zdařilé a svým způsobem velice nápadité, ale v případě offline režimu to prostě nebude fungovat!

    V zákoně je jasně uvedeno, že okamžikem přijetí finanční hotovosti jsem povinen vystavit účtenku. Je naprosto jedno jestli bude elektronická nebo tištěná, jsem ji ale povinen vystavit a to obratem, NE DO 48 HODIN NEBO 5 DNÍ, do této doby jsem povinen jí evidovat, tedy získat FIK kód.

    Pokud si pořídím aplikaci tohoto ražení, přijdu ráno do krámku, zapnu aplikaci, připravím si kasabloček a vypadne mi internet, jsem nahraný.

    Mohu útržky vystavovat jak se mi zlíbí, ale na webu Malé pokladny nebo Teety se žádná účtenka prostě neobjeví a neobjeví se tam do té chvíle, dokud mi nepůjde internet, takže jsem nevystavil účtenku vlastně žádnou!

    Pokud má Malá pokladna ambice posílat SMS, které samozřejmě půjdou i když nemám internet ale jen telefonní signál, tak se do této SMSky musí tím pádem uvést i vypočítaný PKP (344 znaků) a BKP kód, které díky své délce plus výčtu poloček udělají z účtenky třeba i 6 SMSek najednou, což je nesmysl...

    Nic co by už nebylo v mozkách schopných IT kreativců vymyšleno, ale přesně došli na tento bod a myšlenku opustili. Tyto dva projekty se tohoto bodu zřejmě nebojí :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).