Hlavní navigace

Názor k článku ePodatelna: Na úřady přes internet od Standa - Váš způsob řešení bych toleroval jako dočasný kompromis,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2008 23:25

    Standa (neregistrovaný)
    Váš způsob řešení bych toleroval jako dočasný kompromis, ideální situace by samozřejmě byla:
    - žádné formuláře
    - žádné jiné povinnosti typu podklady a výpisy
    - a hlavně žádné zbytečné úřady :-)

    Po masivním rozvoji internetu od roku 1997 je třeba změnit způsob myšlení. Úřady, které vznikaly v průběhu 19. a 20. stol. měly své opodstatnění a každý úřad se na něco specializoval.

    V dnešní době je možné všechny specializované úřady zrušit a zavést jediný úřad www.vlada.cz, kde si občané několika kliknutími budou vyřizovat svoje vztahy se státem.

    Není vůbec žádný důvod, aby založení S.R.O. trvalo 2 týdny, po automatizaci to může být otázka několika kliknutí (nejdůležitějším krokem ověření identity epodpisem, online úhrada symbolického regulačního poplatku a automatické přidělení IČ).

    Bohužel, ač lze takto státní správu naprogramovat během 1-2 let, stačilo by mít osvícenou vládu, tak v Česku toto neprojde dřív než za 50 let, protože úřednice s drdolem je třeba někde zaměstnat, než samy odejdou do důchodu. A tak se uměle udržují zbytečné úřady typu Živnostenský úřad nebo ČSSZ.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).