Hlavní navigace

FB skupina i petice a hlavně nenávistné komentáře. Zavařil to Babiš T-Mobilu?

20. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Kauza kolem levného neomezeného volání i levných dat stále neutichá. Lidé volají po stejných cenách, jaké si v tendru vysoutěžilo ministerstvo financí.

Mít ceny za volání a data jako bude mít Ministerstvo financí ČR, o tom si malý podnikatel může nechat jenom zdát. Nenávistné komentáře ale padají na hlavu T-Mobilu. 

Přitom za celou kauzou stojí tweet ministra financí Andreje Babiše, který se pochlubil, že jeho resort bude mít extrémně levné volání i data. Odkázal se přitom na oficiální tiskovou zprávu ministerstva financí. V ní se píše, že ministerstvo zaplatí pouze 54 korun měsíčně za neomezené volání jednoho zaměstnance a za data s 10 GB FUP jenom 109 korun měsíčně. Čtyřletý kontrakt na provoz služebních telefonů celého resortu tak vyjde 22 628 328,80 Kč bez DPH, které přijdou na účet T-Mobilu. Psal o tom již dříve náš sesterský server Lupa.cz.

Po zveřejnění informací se okamžitě strhla vlna komentářů lidí, kteří požadovali tarify za stejnou cenu, jako bude mít ministerstvo. Kompletně neomezený tarif včetně sms totiž vyjde běžného zákazníka na 799 korun, zahrnuty jsou v něm pouze 4 GB dat. (Server Podnikatel.cz však upozorňuje, že se jedná o tarif pro běžné zákazníky, nikoli o firemní tarify, které jsou mnohdy výhodnější, a to kvůli objemu koncových čísel, které se k výhodnějším podmínkám vážou.)


Autor: T-Mobile

I když od kauzy uplynuly již dva dny, přiživují ji stále komentáře jednotlivých běžných zákazníků. Ty se shromažďují především ve vzkazech na FB stránce T-Mobilu.

Ten ale stále trvá na své rétorice. Kvůli této kauze ve svých podmínkách nic v dohledné době měnit nebude a zároveň zdůrazňuje, že výhodnější tarify pro své zaměstnance si může vyjednat jakákoliv firma. Individuální podmínky smlouvy vždy závisí na domluvených parametrech (délka závazku, výše závazku, počet služeb apod.), odpověděl T-Mobile v jednom z komentářů. 

Brand24

Lidé se však s odpovědí operátora neztotožňují a požadují změnu. Vznikla proto z toho důvodu na Facebooku skupina Chceme datový tarif 10GB za 109 Kč jako Andrej !!! a veřejná petice TARIF BABIŠ (Neomezené volání za 54,– Kč ) Výzva pro T-Mobile CZ, zájem o účast v těchto skupinách je zatím vlažná. Skupina na Facebooku má zatím pouze 138 členů a petice pouze 2 podpisy (čísla odpovídají v době vydání článku).

Koncentrace lidí tak stále spočívá na FB stránce T-Mobilu a u tweetu ministra financí Andreje Babiše. Server Podnikatel.cz vybírá v galerii několik komentářů ze sociálních sítí. 

Jak lidé komentují celou kauzu na sociálních sítích

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).