Hlavní navigace

Brusel žádá firmy, aby více bojovaly proti úrazům na pracovištích

14. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Evropská unie vyzývá firmy, aby s větší pečlivostí odhalovaly nebezpečí číhající na pracovištích. Nová kampaň Bruselu s názvem „Zdravé pracoviště. Dobré pro vás. Dobré pro podnikání” má ukázat zaměstnavatelům, že zjistit, jaká nebezpečí hrozí jejich zaměstnancům v práci, není nijak byrokraticky náročné a drahé.

Kampaň se zaměřuje zejména na malé a střední firmy, které podnikají ve vysoce rizikových odvětvích, jako je stavebnictví, zdravotnictví a zemědělství. Každý úraz na pracovišti i každá nemoc z povolání jsou zbytečné, prohlásil eurokomisař pro zaměstnanost, sociální záležitosti a rovné příležitosti Vladimír Špidla.

Podle údajů Evropského statistického úřadu každoročně v Evropské unii v důsledku pracovních úrazů zemře 5720 lidí. V České republice to loni bylo 192 osob. Mezinárodní organizace práce odhaduje, že dalších 159.500 pracovníků v EU každý rok umírá na nemoci z povolání. Evropská unie si stanovila cíl snížit do roku 2012 počet pracovních úrazů ve srovnání s rokem 2007 o čtvrtinu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).