Hlavní navigace

Firmy by přivítaly čtyřdenní pracovní týden

21. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo práce a sociálních věcí přišlo s návrhem čtyřdenního pracovního týdne. Stát by pak firmám, které využijí tento režim, poskytl za určitých podmínek státní podporu. Možnost kratšího pracovního týdne doporučila jednotlivým členským zemím také Evropská unie. Tuzemští podnikatelé tento nápad vítají.

Jakákoliv pomoc státu se cení a v tomto složitém období dvojnásob. Toto opatření pomůže firmám udržet kvalifikované pracovníky a zároveň sníží jejich finanční náklady. Je dobré, že firmy, které se kvůli poklesu odbytu dostaly do přechodných finančních problémů a bojují o svoji další existenci, cítí, že stát za nimi stojí, reagoval prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel.

Podle firem je však důležité, aby opatření začalo platit v co nejbližší době. „Je však třeba pečlivě nastavit podmínky, za kterých bude firma moci této státní pomoci využít a zejména se vyvarovat selektivní aplikace v určitých oborech či regionech,“ dodává Kužel s tím, že by podnikatelé rádi také využili některé z evropských opatření na pomoc při udržení zaměstnanosti. Čtěte také: Motivujte své zaměstnance volitelným začátkem pracovní doby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).