Hlavní navigace

FOTOGALERIE: Tyto výlohy zaujmou. Přinášíme letní inspiraci ze Saint-Tropez

24. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Zdeněk Vesecký, podle licence: Rights Managed
Kuchyňské náčiní, ponožky, ubrousky a léty vyšisovaná dekorace. I tak ještě vypadají české výlohy. Je zbytečné a zcela nemoderní je plnit veškerým sortimentem.

Výlohy českých obchodů ještě často připomínají časy před rokem 1989. Jsou nacpané k prasknutí. Majitelům obchodů stále nejde o to zaujmout několika zajímavými kousky zboží a stylově upravenou výlohou, ale především ukázat, že jsou zásobeni stovkami druhů zboží. Je to ale nutné? Není.

Toto na zákazníky platilo v dobách komunismu, kdy byly obchody poloprázdné a o možnostech výběru se prakticky nedalo mluvit. Pak bylo zcela akceptovatelné, že zásobený obchod rád vystavil ve výloze třeba i stohy toaletního papíru. Časy se ale změnily. Ruku na srdce, je skutečně potřeba dávat do výloh štětky na wc, krabičky s bujóny nebo vyvěsit všechny druhy halenek, protože to tak dělá i vedlejší obchodník z Vietnamu?

Přinášíme trochu inspirace z francouzského Saint-Tropez. Výlohy tamních obchodů nejsou založeny na kvantitě. Naopak, některé jsou na české poměry až příliš minimalistické. Nevypadá to ale přeci jen trochu lépe? Nezapomeňte, kultura prodeje začíná už před vchodem do vašeho obchodu. V galerii najdou inspiraci i trhovci. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).