Hlavní navigace

Do hor za jídlem, které je uměleckým dílem kuchaře

26. 9. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 244086
Upravené okolí, pestrobarevný výhled do údolí, zahrádka, ohniště, velké dětské hřiště – to vše najdete kolem Restaurantu Tibor v Černém Dole v Krkonoších. Pojďme ale nahlédnout dovnitř.

Kavárna: Restaurant Tibor

Lokace: Černý Důl v Krkonoších

Kuchyně: česká i mezinárodní

Jako člověk chodí na výstavy a prohlíží si obrazy, tak do této restaurace bychom mohli chodit a dívat se na zajímavě zdobené a připravované jídlo, které je takovým malým uměleckým dílem kuchaře, který má bohatou kuchařskou fantazii. Oči se tedy mají čeho najíst a co na jídlo říkal náš jazýček?

Naše objednávka:

  1. Krémová česnečka se slaninovými krutóny a sýrem – 30 Kč
  2. 80 g Roastbeef sypaný voňavými sýry, podávaný s bagetkou – 70 Kč
  3. 150 g Labužnické špičky ze svíčkové a panenky se žampióny, fazolkami a dijonskou omáčkou – 190 Kč
  4. Bramboráčky – 35 Kč
  5. 150 g Tatarák, 6 ks topinek – 145 Kč

Na uvítanou dostanete pomazánku s bagetou, která se jinak běžně podává v pizzeriích. Česnečku nabízí každá restaurace, ale krémovou málokterá. Ta, co nám nabídli tady, byla chuťově zajímavá, pro jedno vyzkoušení dobrá, ale kdybych si měla vybrat příště, tak zvolím klasickou variantu. Labužnické špičky ze svíčkové a panenky se žampióny jsem si vybrala z nabídky specialit. A vybrala jsem si dobře. Lehce můžu vytknout snad jen malinko tvrdší panenku, svíčková se na jazyku jen rozplývala. Žampiónů bylo akorát, fazolek až zbytečně moc a dijonskou omáčku jsem spíše čekala lehce pikantnější, ale šlo o neobvyklou chuť, která nám zanechá na jazyku dlouho příjemnou stopu.

Tibor jídlo

Tatarák vám na přání mohou namíchat nebo to nechají na vás. Porce jsou velké, chuťově zajímavé a dostanete po nich žízeň, kterou byste rádi zahnali nějakým „ostřejším“ pitím.

Tibor jídlo I

Obsluha a interiér

Obsluhu jsem litovala hned úvodem, protože když vstoupíte do restaurace, hned na tom samém patře najdete první stoly. Když sejdete o pár schodů níže, najdete tam bar a další sezení a ještě chybí nejnižší patro, kde jsou pohodlné lavice a po pravé straně schovaná kuchyně. Takže obsluha pendluje mezi třemi poschodími. Není divu, když jsme v horách, kde je většina domů stavěná v kopci, tak i restaurace může být v několika patrech. Dokonce jednou nás sám obsluhující majitel zakopnutím přesvědčil, že obsluha po schodech to nemá jednoduché a může skončit na zemi. Ale pro hosty je to neokoukaný interiér, ve kterém se budete cítit velmi příjemně. Majitel zvolil kombinaci dřeva, které nás bude pocitově hřát, a kamene, který nás naopak trochu ochladí. Nábytek tvoří světlé dřevo, ve vitrínách a poličkách jsou vystavené různé sklenice, skleničky, půllitry na pivo nebo vázy. Interiér je prosvětlený velkými okny, ze kterých se od každého stolu nabízí krásný výhled na krkonošskou přírodu, slunce sem svítí dlouho do večera.

Tibor interiér

Služby

Restaurant Tibor otevírají návštěvníkům od pondělí do pátku od 15:59. V sobotu, v neděli a ve svátky od 11:29. V nabídce je i polední menu, do kterého můžete nahlédnout i na internetu. Doporučujeme rezervaci, protože i v mezisezóně, což je na horách na podzim a na jaře, se restaurace zaplní do posledního místa i v pondělí. Restaurant nabízí připojení na internet a parkoviště.

Brand24

Jakou preferujete kuchyni?

  • Českou.
    53 %
  • Středomořskou.
    28 %
  • Arabskou.
    4 %
  • Americkou.
    3 %
  • Jinou.
    12 %

Hodnocení Gurmána

Tuto restauraci mi doporučili lidé, kteří sem často jezdí i z dalekého okolí. A musím jim dát za pravdu, že tak kvalitních, co se týká výběru, pestrosti a dobrého jídla, v kombinaci s příjemnou obsluhou a krásným, klidným a upraveným okolím, je po Krkonoších málo. Jen jsme tentokrát měli smůlu na nefungující klimatizaci, takže se nám moc příjemně nedýchal vzduch, který přicházel z blízké kuchyně. Když už nás začali štípat i oči, tak jsme rychle dopili, zaplatili a předčasně restauraci opustili. Kdybychom místo navštívili v době hezkého počasí, neodoláme kouzelné zahrádce, na kterou se už teď těším příště.

Restaurant Tibor od nás dostává 4 hvězdičky z pěti.

Gurmán - hodnocení 4

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).