Hlavní navigace

Pacifická kulinářská cesta nejen pro milovníky golfu

 Autor: 244974
Jana Bohutínská

Testujeme Restauraci Golf Hostivař v golfovém areálu na pomezí Hostivaře a Horních Měcholup. Nedávno otevřená restaurace získala do svých řad šéfkuchaře Davida Nerada, milovníka pacifické kuchyně. Polohou i interiérem přírodní restaurace má šanci vyšvihnout se mezi vyhlášené pražské podniky.

Restaurace: Golf Hostivař

Lokace: Praha 10, Hornoměcholupská 565

Typ: Mezinárodní kuchyně s pacifickým zaměřením
 

Gurmán - Golf Hostivař

Jídelníček

Nová restaurace, kterou najdete v klubovém domě přímo v areálu Golfu Hostivař, není zdaleka jen pro golfisty a golfistky. Otevřená je pro širokou veřejnost, včetně veřejnosti podnikatelské. Na druhou stranu pokud hrajete golf a pozvete po něm svoje obchodní partnery na večeři, je areál Golfu Hostivař skoro ideální lokalitou v případě, že nechcete ven z Prahy.

Gurmán - Golf Hostivař - jídlo

Jídlo si můžete vybrat z anglicko-českého menu. K hodnocení jsme si vybrali večer. Do restaurace ale můžete zajít i na snídani a přes poledne si zase můžete objednat z poledního menu, které každý den nabízí polévku, dva hlavní chody a dezert (v ceně 190 nebo 235 Kč za tři chody). Případně můžete zvolit speciální nabídku pro labužníky. Po amerických, ukrajinských a ruských specialitách si lze aktuálně pochutnat i na mexických. Těšte se navíc na slovenské, finské a balkánské speciality. Kuchyni šéfuje David Nerad, mimo jiné velký propagátor právě pacifické kuchyně. Ani děti nezůstanou zkrátka, čeká je dětské menu s překvapením.

Top položky:

Speciální nabídka pro labužníky z mexické kuchyně: Buritos con Carne (marinované hovězí nudličky restované s paprikou, cibulí, nakládaným kaktusem a černými fazolemi a zabalené do pšeničné tortilly na ledovém salátu s česnekovým dresingem)
Těstoviny: Pacifické sépiové špagety (s plody moře a se smetanovo-šafránovou omáčkou)
Speciality z lávového grilu: Grilovaný hamburger (šťavnatý burger z hovězí svíčkové podávaný se sýrem Chedar, čerstvou zeleninou a smaženými hranolkami Jullienne) 

Objednávka

  1. večeři jsem zahájila špenátovým krémem se zapečenými grónskými krevetami na tramezzinu toustu (tramezzino je malý tenký italský toust; 65 Kč)
  2. pak jsem z nabídky ryb zvolila lososa Tamarind na zeleném salátu s polynéským vinagretem a jasmínovou rýží (290 Kč)
  3. jako sladkou tečku jsem ochutnala jahodové spring rolls s vanilkovou zmrzlinou a jemně jahodovo - zázvorovou omáčkou (130 Kč)
Gurmán - Golf Hostivař - jídlo2

K výběru jídla číšník přinesl celozrnné a bílé pečivo se dvěma druhy másel. Špenátový krém, který servírovali na velkém hlubokém porcelánovém talíři, měl optimální hustotu (ani moc smetanový, ani moc řídký) a velmi dobrou chuť. Špenát s krevetami vytváří osvědčenou chuťovou kombinaci, která nemůže zklamat snad žádného milovníka krevet.

Losos servírovaný také na širokém porcelánovém hlubokém talíři ležel na salátové podestýlce. Jemně ochucená a na drobno nakrájená zelenina chuťově dobře ladila se šťavnatým lososem. Nakyslý polynéský vinagret sice mně osobně chuťově moc nesedl, nicméně jsem ho brala jako malý exkurz do polynéské kuchyně, pro středoevropana poměrně exotické. Přijít mu na chuť je, doufám, jen věcí cviku chuťových buněk. Restaurace se pyšní využitím čerstvých surovin a to bylo na lososovi Tamarind znát. Nečekejte žádné překombinované chutě, kuchaři jdou spíše cestou jemného podtržení základních chutí použitých čerstvých surovin. Jasmínovou rýži servírovali zvlášť ve speciální misce na rýži, kde zůstala příloha dlouho teplá.

Dezert mě trochu zklamal. Jahodovo - zázvorová omáčka byla zabalená v poněkud tužším těstíčku, které šlo jen s velkými obtížemi odkrajovat přinesenou dezertní vidličkou. Tento zákusek by se měl spíše servírovat s dezertním příborem. Jahody se zázvorem tvořily až extravagantní chuťovou kombinaci. Opět platilo, že dominantní v celém zákusku byla chuť kořeněných jahod a vanilky. S cukrem šetřili, což bylo dobře.

Gurmán - Golf Hostivař - jídlo3

K moučníku jsem vyzkoušela portské Graham´s Port White (70 Kč) a cappuccino (40 Kč) z italské kávy Musetti. Káva byla na chuť lahodná a s hustou mléčnou pěnou, servírovaná s kouskem čokolády. Z rozsáhlého nápojového lístku jsem si vybrala ještě neperlivou vodu značky Aquila (39 Kč). Holdujete-li vodě, máte na výběr ještě z italských a francouzských značek Perrier, San Benedetto a Vittel.

Provozujete restauraci či kavárnu?

Gurmán - vidlička

Rádi byste ji podrobili našemu testu? Napište nám na adresu: redakce@podni­katel.cz
Přijedeme, ochutnáme a ohodnotíme. Můžete od nás získat ocenění ve formě gurmánovských hvězdiček.

Obsluha

Gurmán - Golf Hostivař - interiér

Po příchodu vám obsluha odnese kabáty na věšák. Po celou dobou pobytu v restauraci byla obsluha pozorná, milá a poměrně rychlá. Při každém chodu se ptala, jestli mi chutnalo, což už ale po třetím chodu působilo spíš jako rutina, než skutečný zájem. V tomto směru je méně někdy více. Na druhou stranu bylo samozřejmostí, že ihned po objednávce ryby přinesl personál rybí příbor. A také máslo servíroval se speciálním nožem.

Interiér restaurace

Celý golfový klub, včetně interiéru samotné restaurace, je dílem architektonického ateliéru ADR. Pro restauraci autoři zvolili luxusní kombinaci černé se zlatými květy, trávově zelené (včetně živých rostlin), bílé a tmavě hnědého dřeva. Čistě vypadající a poměrně jednoduchý interiér doplnily průhlednými bílými a zelenými lustry od designérské značky Kartell. Bílé posuvné zástěny dovolují měnit podle potřeby dispozice interiéru. Restaurace se přelévá na venkovní terasy. Na bílou a zelenou vsadili i při řešení toalet. Z dámského pohledu však poznamenávám, že chybí háčky na odložení kabelek.

Služby

Gurmán - Golf Hostivař - interiér2

Restaurace má otevřeno denně od 8 do 23 hodin, kuchyně je otevřená denně do 22 hodin. Posezení v ní můžete tedy začít už snídaní. Před restaurací je velké parkoviště, takže pokud jste automobilista, nebudete mít se zaparkováním žádný problém. Vnitřní část restaurace je nekuřácká a klimatizovaná. Kuřáci tedy budou odkázáni pouze na venkovní terasy. Zase si ale cigaretku okoření nádherným výhledem do zeleně golfového areálu nebo na „kanadské” jezírko. Restaurace je také bezbariérová. Restaurace nabízí možnost připravit na zakázku firemní akce. Chystáte-li se do restaurace s dětmi, oceníte přebalovací pult, který je součástí sociálního zařízení. U kávy si můžete přečíst denní tisk.

Hodnocení Gurmána

Restauraci doporučujeme všem, kteří rádi objevují nové chutě a kuchyň - šéfkuchař David Nerad je zárukou zajímavých chuťových objevů. Zajděte sem také v případě, že si rádi vychutnáváte chuť čerstvých potravin nepřebitou kopcem přísad a ochucovadel a oceníte sofistikovanou práci s kořením. Na druhou stranu by byla u obsluhy na místě trochu větší suverenita. Restaurace však funguje krátce, dopřejme jí tedy čas hájení a vychytávání chybiček. Poloha v golfovém areálu je vhodná pro ty, kteří chtějí dát alespoň na chvíli vale ruchu města. Restauraci Golf Hostivař náleží čtyři Gurmánské hvězdičky.

Fotografie: www.golfhostivar.cz a autorka

Gurmán - hodnocení 4

Anketa

Co byste si v Restauraci Golf Hostivař objednal/a?

Našli jste v článku chybu?
Měšec.cz: Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Podnikatel.cz: Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

120na80.cz: Rovnátka, která nejsou vidět

Rovnátka, která nejsou vidět

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Paštiky plné masa ho zatím neuživí

Paštiky plné masa ho zatím neuživí

Lupa.cz: Proč firmy málo chrání data? Chovají se logicky

Proč firmy málo chrání data? Chovají se logicky

Měšec.cz: 6 změn v novele občanského zákoníku

6 změn v novele občanského zákoníku

Vitalia.cz: Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Měšec.cz: Jak vymáhat výživné zadarmo?

Jak vymáhat výživné zadarmo?

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Lupa.cz: Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Insolvenční řízení kvůli cookies? Vítejte v ČR

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Měšec.cz: Air Bank zruší TOP3 garanci a zdražuje kurzy

Air Bank zruší TOP3 garanci a zdražuje kurzy

Podnikatel.cz: Dva doklady netřeba, dejte to na účtenku k EET

Dva doklady netřeba, dejte to na účtenku k EET

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Podnikatel.cz: Věčně rozzlobený podnikatel? Cesta do pekel

Věčně rozzlobený podnikatel? Cesta do pekel