Hlavní navigace

Stylová snídaně v městské kavárně s historií

4. 1. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Testujeme Café Louvre, reprezentativní městskou kavárnu v centru Prahy. Kavárna nabízí nejen dobrou a správně servírovanou kávu, ale také velký výběr jídla. Doslova od snídaně po večeři. Není divu, že si v minulosti kavárnu oblíbili třeba bratři Čapkové, Franz Kafka a dokonce i Albert Einstein.

Restaurace: Café Louvre

Lokace: Praha 1, Národní 22

Typ: Česká a mezinárodní kuchyně

Jídelníček

Gurmán - Louvre moučník

Café Louvre je reprezentativní městská kavárna v centru Prahy, která má již stoletou tradici - byla založena v roce 1902 a usadila se v prvním patře. Vedle dobré kávy servírované (tak, jak to má být) se sklenkou vody, však funguje také jako restaurace. Specialitou Café Louvre jsou tři jídelníčky v češtině a angličtině podle denní doby, ve které kavárnu navštívíte. K snídani, obědu a večeři si tak můžete pochutnat na různých specialitách české i mezinárodní kuchyně. K hodnocení jsme si vybrali dopoledne, kdy se v kavárně podávají opulentní snídaně. Dobu, v níž lze Louvre jednoznačně doporučit jako skvělé místo pro pracovní schůzky. Oproti pozdějším odpoledním hodinám a večeru je tu totiž dopoledne poměrně klidná a tichá atmosféra.

Top položky:

Snídaňový komplet: Česká snídaně s Pražskou šunkou, vejci vařenými na hniličku a jablečnou bábovkou nebo prověřená Francouzská snídaně
Snídaně pro gurmány: Lososový kaviár na ledu s máslem, citrónem a toasty nebo hovězí snídaňový guláš
Jednoduchá snídaně: Krajíc šumavského chleba obložený šunkou, sýrem či vejcem
Nápoje: horká čokoláda Louvre, čaj z čerstvé máty nebo café au lait

Objednávka

  1. při první návštěvě jsem zvolila Francouzskou snídani z nabídky snídaňových kompletů (129 Kč)
  2. při druhé snídani jsem neodolala omeletě s parmasanem (66 Kč)
  3. jako ranní zákusek jsem vyzkoušela banánovou bábovku (30 Kč)
  4. vše jsem zapila tradiční bílou kávou café au lait (46 Kč)

Provozujete restauraci či kavárnu?

Gurmán - vidlička

Rádi byste ji podrobili našemu testu? Napište nám na adresu: redakce@podni­katel.cz
Přijedeme, ochutnáme a ohodnotíme. Můžete od nás získat ocenění ve formě gurmánovských hvězdiček, které si můžete umístit na vaše webové stránky.

Obsluha je rychlá, takže většinou dlouho nečekáte ani v případě, že je plno. Dopoledne ale plno nebývá.

Gurmán - Louvre omeleta

Francouzskou snídani (a snídaňové komplety vůbec) je možné doporučit jen velkým jedlíkům nebo na velký hlad. V Louvru zřejmě věří, že snídaně je základ dne. Součástí Francouzské snídaně je vaječná omeleta se žampióny s výbornou houbovou chutí, velký talíř s dvěma druhy sýra, teplý croissant, máslo a zeleninová obloha. A v neposlední řadě džus dle vlastního výběru. K tomu vám ještě přinesou ošatku s pečivem - na výběr máte housky, chléb i celozrnné pečivo. U omelety s parmasanem bych uvítala více sýra a banánová bábovka byla trochu sušší, ale jinak chuťově výborná.

V kávě se Louvre drží tradice a vaří značku Julius Meinl, na chuť příjemnou. Voda je zde ke kávě samozřejmostí.

Obsluha

Předností Louvru je rychlá, ochotná a pozorná obsluha. Ani na jídlo nečekáte dlouho, přestože kapacita kavárny je opravdu velká. Navíc vám ho přinese číšník rovnou z kuchyně, oblečený v jiném typu firemní uniformy než zbytek obsluhy. Číšník sice jednou zapomněl na příbory, ale takové pochybení bylo výjimkou, protože jinak vše běželo jako na drátkách.

Interiér restaurace

Příjemný interiér je laděný do růžové a krémové barvy se štuky a velkým množstvím zrcadel. Prostor kavárny je rozčleněný do několika místností, včetně nekuřáckého salónku a biliárové herny. Kavárenský pohodlný dřevěný nábytek je laděný do červenohněda. Ve foyer kavárny zaujme fontána a velké akvárium se želvami. Na vysoké úrovni je v Louvru také sociální zařízení.

Daně x

Gurmán - Louvre interiér color
Gurmán - Louvre interiér black

Služby

Louvre má otevřeno 7 dní v týdnu, ve všední den již od 8 hodin, o víkendu pak od 9 a denně do 23.30 hodin. Předností kavárny je šatna, kde si mohou hosté zdarma odložit. Samozřejmostí je možnost zapůjčit si noviny a časopisy. Nekuřáci ocení nekuřácký salónek - v pozdějších odpoledních a večerních hodinách se vyplatí si nekuřácký stůl rezervovat. Na prvorepublikovou kavárenskou tradici navazuje biliárový sál. Všechny, kteří by se do Louvru chystali autem, však musíme varovat - s parkováním bude problém.

Hodnocení Gurmána

Louvre potěší obrovským výběrem jídla i pití v kteroukoliv denní i večerní dobu. V duchu reklamy „Café Louvre – místo všech vašich schůzek” najdete na stolech papír a tužku na poznámky, což se může hodit. V případě obchodních schůzek může být nevýhodou, že Café Louvre postrádá wi-fi, to však hostům podle informací personálu nabízí Galerie Louvre v mezipatře. Café Louvre náleží čtyři Gurmánské hvězdičky.

Gurmán - hodnocení 4

Co byste si v Café Louvre dal/a k snídani?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).