Hlavní navigace

V restauraci Hacienda Mexicana připravují hříšně dobré maso i dezerty

20. 6. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 329515
Hacienda Mexicana má své jméno i věrné zákazníky. Chtěli jsme zjistit, čím si restaurace získala jejich srdce. Po návštěvě už jsme jen rozšířili řady nadšenců, kteří mohou zdejší jídlo jen doporučit.
Gurmán - Hacienda interier

Hacienda Mexicana je jednou ze sítě restaurací, na které můžete kromě Prahy natrefit také v Českých Budějovicích, Bratislavě nebo Brně. Značka funguje na principu franchisingu, ale pásovou výrobu zde nečekejte.

Restaurace: Hacienda Mexicana

Lokace: Klimentská 46, Praha

Typ: mexická, španělská kuchyně

Gurmán - limo a bagetka

Když vcházíte do restaurace Hacienda Mexicana, musíte projít labyrintem uliček lemovaných stylovou a intenzivní mexickou výzdobou. Okamžitě se vás ujme milá obsluha, která vás usadí ke skvělému gurmánskému zážitku. Vaše čekání na jídlo ukrátí teplou křupavou bagetkou z bílého pečiva, která se podává s mírně pikantní pomazánkou.

Objednávka

  • Spanish Cheese Tortilla 89 Kč
  • Fajitas – mixed 299 Kč
  • Farm 539 Kč
  • Churros 129 Kč
  • Limonade – šťáva z limetek 59 Kč

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: ano, na placené zóně před restaurací
Příjem platebních karet: ano
Gurmán - předkrm:omeleta

Jako předkrm jsme ochutnali španělskou sýrovou tortillu. Je to vlastně omeleta se čtyřmi druhy sýrů (cheddar, eidam, mozzarella, španělský polozralý sýr) a bramborami, podávaná se zakysanou smetanou. Chuť nám přišla zprvu trošku mdlá, ani smetana ji svou jemností příliš neoživí. Dobře ji ale doplní pomazánka, kterou ještě před objednávkou dostanete na stůj k bagetě.

gurmán - farm

Po předkrmu přišly na řadu opravdové hody. Pokud si objednáte k hlavnímu jídlu Farm, nedoporučujeme před tím plánovat předkrm ani dezert na závěr. Na dřevěném prkénku totiž dostanete vysoký 250gramový hovězí steak ze svíčkové, pečené mexické brambory, sázené vejce na mističce plné usmažené cibule, pikantní chilli fazole, restovanou anglickou slaninu, zelný salát Coleslaw a grilovaný kukuřičný klas. S takovým množstvím jídla před sebou si možná budete připadat trošku nemotorní. Ani to vás ale nebude zvlášť obtěžovat v tom užít si tuhle hromadu skvělého jídla. Vysoký jemně okořeněný steak, který kuchař propeče přesně podle objednávky, je z měkkého masa a plný chutné šťávy. Požitek z masa můžete střídavě dokreslovat pálivými fazolemi, křupavou opečenou slaninou, kořeněnými brambory nebo výbornou grilovanou kukuřicí. Nejsmutnější na tomto hodování je, že se bohatá porce nedá dojíst.

Gurmán - fajitas

Hanbu restauraci neudělají ani Fajitas. Pikantně kořeněné dlouhé nudličky hovězího a kuřecího (lze objednat jen jeden druh masa) se spolu se zeleninou servírují na rozpálené pánvi. Jídlo má plnou chuť, protože je zprudka opražené a neztrácí šťávu. Zakousnout k němu můžete dvě slabé tortilly, namazané avokádovou nebo smetanovou pomazánkou.

Gurmán - dezertík

Dezert Churros je laskomina, kterou jen tak někde nepotkáte. Skládá se z výběru čerstvého ovoce a teplých pečených skořicových copánků. Obojí si podle chuti namáčíte do horké tekuté belgické čokolády, kterou při té správné teplotě udržuje plamínek svíčky. Fantastická chuť vás přesvědčí, že žaludek stále skrývá netušené prostory, kam skvělý dezert uložit.

Obsluha a interiér

Gurmán Hacienda: interiér2

Obsluha podepisuje dobrou značku restaurace hned od počátku návštěvy. O hosty pečuje, zajímá se a ráda poskytne dobrý tip, pokud jste bezradní ze zdejšího rozmanitého výběru. Ani kuchař nezahálí, protože na jídlo jsme nemuseli nijak dlouho čekat.

I přes to, že výzdoba je (jak to u mexických restaurací bývá) velmi bohatá, nepůsobí přeplácaně. Prostor restaurace je rozdělen do mnoha zákoutí, které od sebe hosty jednotlivých stolů nenásilně oddělí a poskytne klid na jídlo i soukromí. Interier působí vzdušně zejména kvůli prosklenému stropu, který restauraci prosvětluje.

Služby

Hacienda Mexicana je zapojena do několika projektů, s nimiž můžete za využívání jistých služeb získat na svou krmi slevu. Pokud například využíváte program Smart u společnosti Shell nebo O2 Benefit program u společnosti Telefónica O2, můžete si za své nasbírané body vybrat slevové poukázky. Pokud máte rádi akce typu „sněz, co dokážeš“, probíhá zde už od února a potrvá do konce prázdnin.

Pokud se jdete najíst i se svou ratolestí, můžete pro ni zvolit jídlo z dětského menu, ke kterému dostane i malý dárek.

Daně x

Restaurace nabízí také cateringový servis pro pořádání rautů, svatebních hostin i jiných společenských akcí. Kromě sestavení menu si můžete nechat doporučit i vhodné prostory nebo konferenciéry a známé osobnosti pro své akce.

Jakou preferujete kuchyni?

  • Českou.
    53 %
  • Středomořskou.
    28 %
  • Arabskou.
    4 %
  • Americkou.
    3 %
  • Jinou.
    12 %

Hodnocení

Hacienda Mexicana nezaslouží horší než nejlepší hodnocení. Díky útulnému prostředí, příjemné obsluze a umu kuchaře si budete moci jídlo opravdu vychutnat. Za skvělý gurmánský zážitek udělujeme proto restauraci všech pět hvězdiček.

Gurmán - hodnocení 5
Pět hvězdiček – maximální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že restauraci/kavárně nelze s ohledem na její kategorii nic zásadnějšího vytknout.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).