Hlavní navigace

Hombre del Mundo - restaurace, kde je personál opravdovým kreditem

 Autor: 457853
Gabriela Klimánková 16. 1. 2009

Na své pouti se Gurmán vydal do horkého Mexika mezi kaktusy, chilli a rajčata. Cestovat jsme však nemuseli daleko. Našli jsme ho přímo v centru Prahy.

Spojené státy mexické leží v Severní Americe. Na severu hraničí s USA, na jihu s Guatemalou a Belize. Svou polohou se nachází v subtropickém pásu, což Mexiku předurčuje charakteristický kaktus. Ten se také nachází na státní vlajce, kde na něm stojí orel držící v zobáku zeleného hada. Zelený, bílý a červený pruh má na vlajce symbolizovat nezávislost, čistotu náboženství a jednotu spojení míšenecké, indiánské a španělské krve. Mezi další typické znaky patří i chilli, což jsme ostatně v tomto díle Gurmána pocítili na vlastní kůži.

Restaurace: Hombre del Mundo
Lokace: Nádražní 29/21, Praha 5
Typ: mexická restaurace
Gurmán - Mexická 1

Foto: Archiv restaurace

Mexicano Restaurant Hombre del Mundo svým hostům dokáže připravit pravé a velmi chutné speciality mexické kuchyně. Leží téměř v centru Prahy u zastávky metra Anděl. O kvalitě služeb, které se hostům dostane, vypovídá i udělený certifikát Hombre. Pokud nejste znalcem mexické kuchyně a nemáte jasnou představu o tom, co si chcete objednat, pravděpodobně budete mít chvíli problém s rozhodováním. K servírování restaurace totiž nabízí tacos, fajitas, enchiladas, qusadillas, burritos, grilovaná masa, vegetariánská jídla, saláty a samozřejmě také dezerty. Po příchodu do restaurace dostanete na stůl bílý a tmavý chléb s výborným bylinkovým máslem.

Objednávka

  • Caprese – buffalo (studený předrkm) – 165 Kč
  • Nachos de espinaca con Carne de pollo y queso (teplý předkrm) – 149 Kč
  • 150 g Sarten „Hombre“ – 274 Kč
  • 150 g Quesadillas con pollo – 215 Kč
  • 0,25 l perlivá voda – 33 Kč
Gurmán - Mexická 3

Foto: Archiv restaurace

Jako první přišel na řadu předkrm. Jsem sýrový milovník s vášní Monty Jacka z Rychlé roty, pokud ještě na tento dětský seriál z dílny Walta Disneye pamatujete. Proto jsem zvolila Caprese – buffalo, což je originální bůvolí mozzarella se sherry rajčátky a rukolou, přelitá olivovým olejem a posypaná bazalkou. Díky své náruživosti už jsem přišla do styku s více druhy mozzarelly, tato měla opravdu výbornou chuť. Rukola v předkrmu navíc působí velice svěže.

Gurmán - Mexická 5

Můj společník zvolil teplý předkrm Nachos de espinaca con Carne de pollo y questo. Pod krkolomným názvem se skrývají nachos chips se špenátem, kuřecím masem a česnekem, zalité smetanou a zapečené s čedarem. Předkrm se podává na pánvi a svou vůní nás již předem ujišťoval o dobře zvoleném výběru. Plná a výrazná chuť, která vznikla chytrou kombinací skvělých pochutin, si ihned získala mé chuťové pohárky. Na otázku, jak by můj společník jídlo komentoval, pouze spokojeně chrochtl. Myslím, že právě toto chuť přesně vystihuje.

Gurmán - Mexická 4

Jelikož jsem na teplý předkrm nemohla zapomenout, jako hlavní jídlo jsem zvolila tzv. pánev – Sarten „Hombre“, která obsahuje restované brambory s kuřecím, vepřovým a hovězím masem, špenát a anglickou slaninu, česnek, kukuřici, smetanu a enchiladas koření, po němž mě ještě drahnou dobu pálila ústa. Tato božská kombinace pak byla zapečena s čedarem. Vybrala jsem si opravdu dobře. Jídlo bylo skvělé a já se velice přejedla. Moje touha po chuti, kterou jsem zakusila u předkrmu, však byla ukojena. Tato dvě jídla jsou si totiž dost podobná.

Gurmán - Mexická 6

Spolustrávník si z jídelního lístku objednal Quesadillas con pollo. Jídlo tvoří tortilla plněná čedarem, kuřecím masem, anglickou slaninou, špenátem a kukuřicí a je pečené na tzv. tálu. V první chvíli, kdy byly naše chutě rozdrážděné jídlem z pánve, se nám tento chod zdál poněkud mdlý. Po vícero soustech mě však společník ujistil, že první dojem je pryč a jídlo nakonec také pochválil. Tortilla byla křehká a křupavá, maso pěkně měkké. K pokrmu se zde podávají tři druhy omáček. Jedna je z kysané smetany, druhá krom jiného obsahuje výrazné mleté chilli papričky a v poslední převažuje strouhaná okurka.

Gurmán - Mexická 7

Anketa

Jakou preferujete kuchyni?

Obsluha a interiér

Právě obsluha dotvořila v této restauraci ten správný a příjemný dojem, který jsme si z návštěvy odnášeli. Zde jsme se přesvědčili, jak velkým kreditem může pro restauraci být. Číšníci byli milí. To je celkem běžné, ačkoli to není pravidlem. Z tohoto personálu však bylo cítit, že jsou jejich úsměvy myšleny upřímně a neskrývá se za nimi strojená povinnost. O hosta se zajímají a dělají maximum, aby se při jídle cítil dobře. Naše přání byla plněna velice rychle, na nic jsme příliš dlouho nečekali. Interiér je esteticky a stylově vyzdoben, atmosféru podbarvuje tišší hudba. Restaurace má velká prosklená okna, což je sice velký služebník v dotvoření celkového vzhledu, v zimním období však od nich táhne studený vzduch a člověk je se svou krmí tak trošku „ve výloze“.

Gurmán - Mexická 2

Služby

Restaurace je otevřena po celý týden od 11. hodiny dopolední do půlnoci. Před návštěvou doporučuji stůl zarezervovat. Na přání personál zajistí pořádání soukromých oslav, svatebních hostin, rautů a firemních akcí. Pro uzavřené společnosti je možné využít samostatný prostor o kapacitě zhruba 50 míst. Jak jsem již zmínila, další výhodou restaurace je i velmi dobrá dostupnost přímo u zastávky metra trasy B. V létě je v provozu také venkovní terasa.

Hodnocení

Protentokrát musel Gurmán z kapacitních důvodů objemu žaludku vypustit dezert navzdory tomu, že nabídka je zde pestrá a velice zajímavá. Přesto jsme se díky kulinářskému umění místních kuchařů necítili nijak ošizeni. Porce se zde podávají velké a vybrat se dá i levnější jídlo, které nijak výrazně nezatíží peněženku. Restaurace nabízí velkou nabídku jídel, která tak uspokojí mnoho náruživých žaludků. Personál zde nemá chybu – byl tím nejpříjemnějším, se kterým jsem se na svých cestách s Gurmánem setkala. Nemám co bych vytkla. Uděluji proto restauraci Hombre del Mundo všech pět hvězdiček.

Gurmán - hodnocení 5
Našli jste v článku chybu?

9. 8. 2009 14:27

White Dog (neregistrovaný)
V této restauraci jsem poobědval asi před rokem - v létě 2008. Obsluha dobrá, prostředí pěkné, ale jejich Chilli con carne bylo opravdu slabé, kuchař neměl dobrý den. Za jídlo 2 hvězdičky z 5.
Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Přehledná titulka, průvodci, responzivita

Přehledná titulka, průvodci, responzivita

DigiZone.cz: TV Philips a Android verze 6.0

TV Philips a Android verze 6.0

Měšec.cz: Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

Zdravotní a sociální pojištění 2017: Připlatíte

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Lupa.cz: Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

K EET. Štamgast už peníze na stole nenechá

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Rovnátka, která nejsou vidět

Rovnátka, která nejsou vidět

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Jak vymáhat výživné zadarmo?

Jak vymáhat výživné zadarmo?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Jak oddálit Alzheimera?

Jak oddálit Alzheimera?

Vitalia.cz: Fotorecept: Jak nezkazit nadýchanou omeletu

Fotorecept: Jak nezkazit nadýchanou omeletu