Hlavní navigace

Inovativní nápad vyhraje 250 000 dolarů

29. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podnikatelé, studenti nebo vědci z celého světa mohou v globální soutěžit inovativních nápadů vyhrát až 250 000 dolarů. Společnost Cisco vyhlásila již druhý ročník této soutěže. Zúčastnit se mohou i čeští podnikatelé, kteří by měli nalézt inovativní nápad, jak využít síťových technologií pro zkvalitnění práce, vzdělávání, života nebo zábavy.

První ročník soutěže přinesl mnoho skvělých obchodních nápadů napříč všemi odvětvími, na kterých v rámci jednoho týmu obvykle spolupracovali inovátoři z různých koutů světa, řekl Marthin DeBeer, senior vice president obchodní divize Emerging Technologies společnosti Cisco.

Vítězem se v roce 2008 stal tým z Německa a Ruska, který v soutěži prezentoval podnikatelský záměr zaměřený na zvyšování energetické účinnosti s pomocí IP technologií. Celá soutěž se uskuteční ve třech fázích. Nápady, s kterými se mohou účastníci z celého světa do soutěže zapojit, musí spadat do jedné ze čtyř definovaných kategorií. Nápady by měly vést buď k lepší spolupráci firem se svými zákazníky a obchodními partnery, nebo ke zlepšení podmínek pro život, nebo k novým způsobům, jak se lidé vzdělávají, případně k novým řešením pro oblast zábavy. Všechny nápady však musí využívat síťových technologií jako základní platformy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).