Hlavní navigace

Názor k článku Ivo Toman: Debordelizujte hlavu a zprimitivněte k úspěchu od Brepta - Tímto článkem jsme u mě jako odborník na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 6. 2011 20:29

    Brepta (neregistrovaný)
    Tímto článkem jsme u mě jako odborník na pracovní procesy a průvodce osobním růstem skončil.

    Právě v mezních situacích se pozná charakter člověka a podle mého názoru je dlouhodobě dostatečně dokázáno, že právě princip a dopady činů dobrého člověka fungují daleko déle a silněji, než jakýkoliv zločinec, pokud to nebude rovnou masový vrah.

    Jmenujme např. Tomáše Baťu, o kterém se dodnes mluví jako o vzoru všech podnikatelů.

    To, co popisujete, je anarchie a ta stojí a padá na tom, že i tam jsou věkové rozdíly a ti starší jsou nuceni akceptovat výchovu mladších, jinak ve střednědobém horizontu vymřou (jako izolovaná skupina, nikoliv jako paraziti), což je jednoznačný důkaz neefetivity takovéhoto sociálního systému.

    Je snadné se nechat unést heslem "po mě potopa", je to velmi snadné, protože to v současném žebíčku hodnot vypadá jako lákavá a ceněná věc, mít hodně majetku a konzumovat práci jiných, k trvalému pocitu štěstí to ale nevede!

    Člověk na smrtelné posteli bude těžko vzpomínat na ty kilometry seriálů, které viděl v televizi nebo kolik kaviáru snědl, spíše bude hrdý na to, co dobrého pro své okolí za život vykonal.

    Chcete-li tvrdit, že většina populace je potomky zbabělců a zločinců, chci k tomu vidět nějakou studii nebo odbornou práci, jinak je to blábol. Podobně si můžu vymyslet úplný protiklad, že právě lidi, kteří se dokázali postavit teroru, dokázali v konkurenci jiných zajistit obživu a přežití svých potomků, kteří svou výchovou vetknuli potomkům silné morální a sociální dovednosti, tak právě tito lidé jsou úspěšní a skutečně šťastní. Já však ale vím, že takových lidí je málo a jsem jen rád, že se s nimi setkávám a jsou mi inspirací.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).