Hlavní navigace

Jak je to s autorskými právy u díla vytvořeného zaměstnanci?

29. 6. 2017
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Články, knihy nebo třeba vynálezy. Se zaměstnanci, kteří vytvářejí tzv. zaměstnanecká díla, je třeba uzavřít vhodnou pracovní smlouvu. Čtěte, na co se zaměřit.

V současné době se společnosti čím dál víc setkávají s případy, kdy jejich zaměstnanci v rámci výkonu práce vytvářejí díla požívající autorskoprávní ochrany podle zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském, v platném znění (dále jen „autorský zákon”). Tato takzvaná „zaměstnanecká díla” jsou ve smyslu autorského zákona vytvářena dnes a denně. 

skoleni_15_4

Cílem tohoto článku tak bude seznámit se se základními pravidly, kterými se zaměstnanecká díla řídí, a zdůraznit, na co se zaměřit při sjednávání pracovního poměru se zaměstnancem, který bude zaměstnanecká díla vytvářet. 

Pojem „zaměstnaneckého díla”

Zaměstnaneckým dílem je podle autorského zákona jakékoliv literární, umělecké či vědecké dílo, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora (zaměstnance), který jej vytvořil při plnění svých povinností vyplývajících z pracovního poměru. Zpravidla tedy půjde např. o vynálezy vytvořené při výkonu práce, dále také články, knihy či manuály a v neposlední řadě i počítačové programy a databáze. Základní podmínkou pro vznik zaměstnaneckého díla je tvorba jakéhokoliv díla způsobilého autorskoprávní ochrany, které vzniklo při výkonu závislé činnosti autora, za účelem splnění povinností vyplývajících z jeho pracovního poměru. Určitá odchylka se v tomto směru uplatní u počítačových programů, databází a kartografických děl.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).