Hlavní navigace

Názory k článku Jak na umístění provozovny a podnikání z domova

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2015 8:19

    ZZ (neregistrovaný)

    Takových alibistických článků lze nalézt na webu nepočítaně. Ale to nejdůležitější, co čtenáři požadují, je - jak se zachovat na stavebním Úřadě. Kecy o hygieně, požárních předpisech a podobně zná každý. Ale v jakých případech lze spoustu věcí obejít (nejsou potřebné), to se běžně člověk nedoví. Základním kritériem podnikání z domova je plocha sloužící k podnikání, a od toho se odvíjí vše ostatní. Např. jak to udělat, aby se nemusela vyčleňovat plocha domu pro podnikání z plochy pro bytové účely (jinak musíte platit 2 daně z nemovitosti), jak obejít klasické stavební povolení. Detailní informace by uvítali např. ti, kterým stačí k podnikání z domova jedna malá místnost, či pouze její část (typickým případem je žena podnikající v modelingu nehtů, té stačí dvě židle a stůl). Takové články bohužel běžně nenajdete. Přeji pěkný den.

  • 2. 10. 2015 11:44

    JW (neregistrovaný)

    To bylo dobré, milý přispěvateli ZZ! A tak jak v tomto článku jsme oblbováni
    informačně všude. Byl udeřen hřebíček na hlavičku.

  • 2. 10. 2015 14:50

    jezevec (neregistrovaný)

    nový kodex zrušil povinnost mít provozovnu ve smyslu "kam má veřejnost přístup a úřad může přijít na kontrolu". neboli, byly zlegalizovány formy výkonu živnosti formou "one-man-show" v autě či na telefonu, případně pouze u zákazníka - který žádnou kancelář přístupnou veřejnosti nepotřebuje a nepoužívá.
    takže formální sídlo své živnosti označíte samolepkou na dopisní schránce, s připojením mantry že "provozovna není určena pro styk s veřejností" - a to je vše. neúčtujete o nákladech na provoz provozovny, ale nikdo vám do takové "provozovny" nesmí lezt a cokoliv tam kontrolovat. tedy ani rekolaudaci části prostor, daně z nemovitosti, periodickou elektrorevizi na prodlužovačku, bezpečnostní výstražnou tabulku u vaší vlastní konvice na kafe, atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).