Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak vybrat název vaší firmy? Víme, z koho si příklad neberte od Tom - Jenže bary "Barbar" nic nevykrádají a slovo "Barbar"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2011 7:37

    Tom (neregistrovaný)
    Jenže bary "Barbar" nic nevykrádají a slovo "Barbar" není žádnou ochranou známkou - je to zvukomalebné slovo staré několik tisíc let před naším letopočtem (stejně jako brr, auu, bůůů atd.) a význam "neotesanec, hrubián atd.", v jakém se používá dnes, dostalo cca 500 let před naším letopočtem!

    Takže slovo "Barbar" je OBECNY NAZEV starý tisíce let a nemůže být samostatně ochrannou známkou ani ničím majetkem!

    To, že si někteří lidi z populace při slově "Barbar" vybaví pouze béčkový film z USA "Barbar Conan", (nebo si dokonce myslí, že slovo pochází z tohoto filmu!!) je jenom ukázkou jejich nevzdělanosti a je to k pláči!

    Bohužel, žijeme v době nevzdělanců a není dobré používat názvy odkazující se na historii nebo klasická umělecká díla. Už jsem zažil i situaci, kdy ve společnosti přišla řeč na ruského spisovatele Puškina a jeden pán se mě zeptal jestli si to jméno dal podle "toho pití", protože jediné, co znal, byla stejnojmená vodka...
  • 24. 6. 2011 10:12

    Daniel Morávek
    Dobrý den,
    děkujeme za názor. Souhlasím s vámi, že v případě Barbar barů nejde o vykrádání, jelikož jde o obecný název. V tomto případě však jde o druhou variantu, které se doporučují odborníci vyhnout, tedy o neoriginální název. Jinak si dovolím oponovat k filmu Barbar Conan :-))) Osobně mám ten film rád, v daném žánru podle mě patří k tomu lepšímu a především hudba Basila Poledourise patří k těm nejlepším filmovým vůbec.
    S pozdravem
    Daniel Morávek
  • 5. 3. 2012 12:15

    Franta (neregistrovaný)

    A co abcRedakce.cz, jejíhož zaměstnance v článku citujete? V čem je jejich název originální? Jaký je jeho smysl?

  • 25. 6. 2011 1:26

    Tomáš Bučina (neregistrovaný)
    Neoriginalita u Barů Barbar zmíněná v článku spočívá v tom, že jsou v České republice minimálně 4 podniky tohoto jména. Když už někoho napadne tak "krásně vtipné a zvukomalebné označení", mohl by si aspoň zkontrolovat, zda ho to napadlo jako prvního... O Conana v tomto případě vůbec nejde :-).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).