Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Je "eseróčko za korunu" opravdu terno? od Standa - Ne, toto není pokus o neplacený inzerát, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 10. 2008 10:41

    Standa (neregistrovaný)
    Ne, toto není pokus o neplacený inzerát, ale povzdechnutí nad ujetým vlakem. Je rok 2008 a naše vláda opět zaspala. Nečekejte na rok 2012.

    Bude S.R.O. atraktivnější? Nejsem si jistý. Tento návrh zakonzervuje současnou situaci na příštích 20 let. Proto si myslím, že je výhodnější už na začátku založit firmu v zemi, kde je podnikatelské prostředí rozvinuté a stabilní. U nás lze podnikat jako organizační složka, ale především s anglickou Ltd. lze rychleji expandovat (mj. díky rožšíření angličtiny, často není nutné překládat firemní dokumenty, což u českých listin je nezbytné).

    Nový obchodní zákoník je sice podmíněně správný krok, ale má i určitá negativa (nesmyslné zavádění nové terminologie, kdy význam určitých slov chápe naprostá většina občanů jinak, než právník, který legislativní znění zákona psal). Nevěřím, že zákony se musí psát složitě, aby jim běžný občan nerozuměl.

    V každém případě jsem zvědavý a v očekávání. Nicméně mě polévá velká skepse. Asi před 2 týdny jsem na ministerstvo spravedlnosti posílal několik připomínek (hned jak zřídili speciální portál), včetně návrhu na zrušení či radikální snížení poplatků za založení s.r.o., zrušení notarizace zakladatelských listin, povinnost vést účetnictví pouze od určité částky (např. od 25 mil. jako u OSVČ), zavedení výdajových paušálů pro s.r.o., případně daňová amnestie při určitém zisku (např. do 100 tis. Kč), zákaz uvádění rodného čísla ve veřejné části obchodního rejstříku a ještě několik návrhů. Navrhuji také zavedení/umožnění druhého úředního jazyka - angličtiny (pro styk s úřady, firemní dokumenty, účetnictví, apod., nemyslím obecně).

    Chápu, že na ministerstvu mají dost práce, ale když už iniciativně vytvoří portál a veřejně vyzvou podnikatele, aby zasílali připomínky, čekal bych, že mi alespoň přijde potvrzovací email "Vaše návrhy jsme obdrželi, děkujeme". Nepřišlo nic. Zabývá se vůbec někdo těmito připomínkami? Ne? Tak proč vyhazují peníze za podobné portály?
  • 31. 10. 2008 17:36

    jezevec (neregistrovaný)
    3. 11. 2008 10:02 smazal Administrator serveru, důvod: vulgarismy nejsou povoleny
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).