Hlavní navigace

Názory k článku Jednou a dost. Zákon dohlédne na nepoctivé prodejce a podnikatele

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2013 10:29

    JKL (neregistrovaný)

    Takový zákon je úplně na nic! Člověk nemusí být jednatelem nebo "členem představenstva", aby v nějaké právnické osobě mohl definitivně rozhodovat a řídit ji.

    Z důvodů konkurenčních doložek s jednou nadnárodní firmou jsem také nemohl být v představenstvu nebo jednatelem jedné svojí firmy. Jenže jsem byl MAJITELEM. A majitel má právo rozhodovat o odvoláních a jmenováních jednatelů. Stejně tak stoprocentní akcionář rozhoduje o jmenování a odvolání managementu.
    To bohatě stačí! Jako majitel sice nemáte pravomoc formálně přímo zaměstnancům něco nařizovat, ale samozřejmě každý ví, že pokud něco "doporučíte" a okamžitě se to neudělá nebo se to udělá dokonce úplně jinak, tak takový člověk v té firmě bude jenom tak dlouho než se dostanete k nejbližší tužce a papíru nebo (pokud není v nejvyšším vedení) než zavoláte jeho nadřízenému.

    Takže tento zákon je úplně na nic! Musel by zakázat lidem z těch společností také vlastnit akcie nebo obchodní podíly jiných společností nebo působit v zahraničních společnostech, které ovládají ty české... Jenže to zase nemají české úřady ani jak ověřit, takže by se muselo zakázat podnikat firmám ze zahraničí v ČR nebo tu cokoliv vlastnit :-).

    A nakonec nechápu o co jde... Jestli mají teda důchodci takové problémy, že uzavírají úplně vše, tak ať stát řeší především je - formou zbavení svéprávnosti a tímpádem nemohou uzavřít žádnou kupní smlouvu, ani úvěr a nemusí se předělávat tisíce zákonů.

    Každopádně je to vážně složité, když se někdo chová jako nesvéprávný, ale svéprávnost chce a okolí mu ji chce ponechat. To je pak asi opravdu neřešitelné!

  • 1. 5. 2013 19:32

    jhjh (neregistrovaný)

    takže vznikne nový úřad a stát ZADARMO obstará spor podvodníka a oproti současnému stavu podvodník nebude muset jako ten, kdo soud prohrál, hradit náklady na soudní řízení? bravo pane kuba, podle idnesu jste sám figuroval v pyramidové hře a přesvědočoval do výhodného businessu dokonce i zdravotníky na záchrance.. tahle vláda, to je opravdu výkvět,

  • 1. 5. 2013 19:34

    jhjh (neregistrovaný)

    mimochodem je vůbec v souladu s ústavou, aby nějaký obyčejný úředník hrál roli justice ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).