Hlavní navigace

Názory k článku Kapitál už nemusíte navyšovat jen penězi, nově to jde třeba i přes know-how

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2015 10:09

    Společník (neregistrovaný)

    K čemu je dobré uměle nafukovat vlastní kapitál o nějaký fiktivní nehmotný majetek. To jako abych si mohl vytunelovat vlastní firmu. Chápete vůbec, že existuje někdo, kdo chce opravdu "jenom" slušně podnikat, a má radost z pouhé sebenaplňující činnosti, že dává práci lidem a prospívá zákazníkům? Pro chod a rozvoj firmy jsou potřeba reálné prašule a ne nafouknuté balonky. Když potřebuji podpořit firmu, tak přece do ní vrazím rovnou peníze, k tomu je příplatek mimo ZK možná dobrý, i kdaž je asi jednodušší bezúročná (zá)půjčka. Na ty právnické umělé výmysly jednou celý slavný kapitalizmus dojede. Je potřeba dělat - míněno v tom původním a ryzím významu - tvořit nové skutečné hodnoty a poskytovat reálné služby. A nikoli spekulovat na burze, s (bez)cennými papíry, komoditami a měnami, čerpat dotace na kraviny, vymýšlet finanční konglomeráty a další nesmysly, podvádět a šidit. Články o podnikání by neměli psát lidé, co alespoň 5 let nepodnikali jako OSVČ nebo coby společník/jednatel malého s.r.o. bez manažerů.

  • 12. 2. 2015 13:16

    pele (neregistrovaný)

    To řekněte Bohumilu Havlovi, ten místo, aby využil příležitost a do zcela nového zákona umožnil jednoduché založení a fungování firmy, tak to všechno tak překombinoval podobnými nesmysly, že se teď v tom neorientují ani právníci, natož běžní jednatelé. Za chvíli jednatele nebude chtít nikdo dělat a do obchodního rejstříku se budou zapisovat nastrčené babičky a dědové.
    Mimochodem ministerstvo spravdelnosti chce ZK vrátit na 200 tisíc Kč. Jako by základní kapitál byla ňáka mantra, kdyby se raději zaměřili na odbyrokratizování státního aparátu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).