Hlavní navigace

Kasa.cz se spojí s e-shopem Obchodní dům.cz, vytvoří holding

11. 11. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
AKTUALIZOVÁNO: Kasa.cz potvrdila po úniku informací z antimonopolního úřadu, že se spojí s internetovým obchodem Obchodním dům.cz. I nadále však odmítá, že by byla převzata společností HP Tronic, která informaci o převzetí rovněž popřela.

Po spekulacích kolem prodeje internetového obchodníka Kasa.cz nastal zajímavý zvrat. Jak v pondělí informoval server Podnikatel.cz, vedení společnosti Kasa.cz, s.r.o. popřelo informace tisku, podle kterých měla být firma převzata společností HP Tronic Zlín, s.r.o. (HP Tronic), která je lídrem na trhu domácích spotřebičů a spotřební elektroniky. Vlastní 33 maloobchodních prodejen Euronics a obchodní značku Proton. Čtěte více: Kasa.cz popřela převzetí firmou HP Tronic, fúzovat ale bude

Společnost Kasa.cz, s.r.o. přitom připustila, že k jisté fúzi dojde, celou transakci však musí posvětit antimonopolní úřad. Bližší informace vedení nechtělo a ani nemohlo prozradit s ohledem na probíhající schvalovací proces na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Ale právě z tohoto úřadu unikly zprávy, podle kterých dojde k fúzi internetových obchodů Obchodní dům.cz a Kasa.cz. Na to společnost Kasa.cz reagovala veřejným prohlášením, které tuto fúzi potvrdilo: Můžeme potvrdit, že internetové obchody KASA.cz a Obchodní dům.cz se rozhodly majetkově propojit formou strategického holdingu. Jako vhodnou právní formu jsme shledali akciovou společnost, proto celou skupinu obchodů zastřeší akciová společnost Obchodní dům.cz a.s., řekla Jitka Součková, marketingová manažerka KASA.cz, která byla zároveň pověřena komunikací majetkového propojení KASA.cz a Obchodní dům.cz.

Ta zároveň doplnila, že akciová společnost se patrně v dohledné době přejmenuje na neutrální název, který neponese označení jednoho z internetových obchodů spadajících do holdingu. Detaily majetkového propojení a podílů nebudeme zveřejňovat, zdůraznila Součková.

Právě na ty však upozornil on-line deník Týden.cz. Podle něj se totiž potvrdily informace tisku, že Kasu ovládne HP Tronic. Napovídá tomu podle něj i kontrolní balík akcií (51 %), který HP Tronic vlastní ve společnosti Obchodní dům, a.s.

Jak však vyplývá ze stránek obchodníka, činnost e-shopu Obchodní dům.cz provozuje firma K.D. MARKETING s.r.o., a ta je 100% vlastněna společností Obchodní dům, a.s. V jejím představenstvu ani dozorčí radě žádný z jednatelů ani členů vedení společnosti HP Tronic nesedí. Business serveru Podnikatel.cz to potvrdil Roman Novotný, předseda představenstva společnosti Obchodní dům, a.s. a zároveň jeden z jednatelů K.D. MARKETING s.r.o.

skoleni_15_4

Proto také Kasa.cz nadále striktně odmítá, že by byla společností HP Tronic převzata: Informace o převzetí obchodu se nezakládá na pravdě, řekla již dříve serveru Podnikatel.cz Jitka Součková, která i po zveřejnění nových skutečností na svém prohlášení trvá.

Tomu nahrává i vyjádření společnosti HP Tronic, která zprvu nechtěla celou kauzu komentovat. Jak pro ČTK řekl mluvčí společnosti Bohuslav Komín, firma HP Tronic nekupuje ani nekoupila internetový obchod Kasa.cz. S firmou Kasa.cz obchodujeme jako s každým jiným subjektem na trhu. Prodáváme jí zboží a poskytujeme logistické služby, řekl agentuře Komín, který tak potvrdil pondělní vyjádření společnosti Kasa.cz a zároveň vyvrátil úterní spekulace kolem kontrolního balíku HP Tronic, které se objevily po úniku informací o chystané fúzi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).