Hlavní navigace

Kde a jak získat dotace pro začínajícího podnikatele?

18. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Lze v dnešní době vůbec získat nějakou finanční dotaci pro start podnikání? Možnosti jsou omezené, ale existují. Tady je jejich přehled.

Téma je převzato z našich odborných poraden, které jsou určeny i pro začínající podnikatele.

Dotace pro začínající podnikatele

Chci s zeptat, jestli dosáhnu a mám nárok na nějakou finanční dotaci, pokud chci začít podnikat. Konkrétně mám zájem si otevřít maloobchod se školními a kancelářskými potřebami.

 

Potřebujete radu od odborníka? Využijte našich odborných poraden.

Možnosti dotací pro tento typ podnikání jsou bohužel značně omezené.

K dotacím obecně doporučuji prověřit dotační možnosti popsané v Poradně pro začínající podnikatele na Podnikatel.cz

Dotační tituly zahrnující i podporu začínajících podnikatelů nebo podporu rozvoje malých obcí a venkova vypisují v některých případech i krajské a obecní samosprávy, např. pro Středočeský kraj. Doporučuji kontaktovat vám místně příslušný úřad pro zjištění aktuálních možností.

Pro začínající podnikatele přichází v úvahu rovněž programy realizované Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou na podporu malého a středního podnikání, které zahrnují mimo jiné poskytování záruk za úvěry pro malé a začínající podnikatele. Bližší informace webu ČMZRB

V úvahu mohou dále přicházet dotace realizované v rámci programů aktivní politiky zaměstnanosti. Více informací k těmto programům naleznete na stránkách ministerstva práce a sociálních věcí

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).